After Sea

Yyterin ilot eivät lopu auringon laskiessa! Rantapäivän jälkeen tarjolla on vielä lukuisia mahdollisuuksia nauttia lomasta, harrastaa ja viihtyä. Vietettyäsi päivän merellä ja rannalla voit vielä vaikkapa hemmotella itseäsi virkistävillä hoidoilla kylpylässä. Tempaudu mukaan elämyksellisiin tapahtumiin ja nauti hyvästä ruuasta alueen monissa erilaisissa ruokapaikoissa.

Ruokaa satakuntalaisittain

Satakuntalaisen ruokakulttuurin ehdotonta aatelia ovat kalaruuat. Silakka- ja siikaruuat ovat tunnettuja. Erittäin herkullista on Porin pitäjäruoka eli ristiinnaulittu siika. Pitopöytien parhaimpia anteja ovat riista, tuorejuustot, rosolli eli sallatti, graavattu siika, monet makkarat ja lihapullat, salaatit, juurekset, paistit sekä perunat.

Merenrannan herkku, tyrni, kuuluu myös satakuntalaiselle aterialle. Se on maukas ja hieno raaka-aine leivonnaisiin, jälkiruokiin ja juomiin. Satakuntalaisia herkkuja ja erityisesti kalaruokia on tarjolla Yyterin alueen ravintoloissa. Listauksen Yyterin alueen ruokapaikoista löydät Syö ja viihdy -välilehdeltä.

Tapahtumat tempaavat mukaansa

Kuten koko Porikin, myös Yyterin alue on tapahtumia täynnä erityisesti kesäaikaan. Nauti paikallisista markkinoista, eturivin artisteista tai urheiluhengestä ravintoloissa sekä hiekkarannan dyyneillä. Yyterissä kisataan muun muassa karaokessa, purjelautailussa, golfissa, motocrossissa ja juoksussa. Mukaan urheilun huumaan voi hypätä katsojan tai osallistujan roolissa.

Myös Ahlaisten ja Reposaaren virkeät kyläyhdistykset tarjoavat monenlaista ohjelmaa. Esimerkiksi paikallinen teatteri tai markkinat ovat oiva tapa nauttia aidosta paikallistunnelmasta! Lisäksi useissa Yyterin ravintoloissa, muun muassa Yyterin kylpylähotellissa, Yyterin Laguunissa ja Kahvila-ravintola Aallonmurtajassa, niin paikalliset kuin eturivinkin artistit viihdyttävät asiakkaita.