Lasten oma meriloma

  • lasten oma meriloma hiekkaleikit

Kesällä kutsuvat ulkoleikit rannalla

Dyynien takana niin lapsia kuin aikuisiakin vauhdittavat vesiliukumäki ja Super Jumper -jättitrampoliini. Rannallaolon lisäksi Yyteri tarjoaa muutakin lapsiystävällistä tekemistä. Koko perhe voi pulahtaa vaikka Yyterin Kylpylähotellin altaisiin, leikkiä Top Camping Yyterin Angry Birds -leikkialueella tai poiketa Yyterin näkötornissa ihailemassa maisemia. Luonnonhelmassa on myös mukava tiirailla lintuja tai tilata vaikka veneretki merelle. Tekemistä löytyy varmasti kaikenikäisille. Yyterin alueen vahvuus on koko perheen viihdyttäminen!

Hiekkalinnoja ja vesileikkejä

Kuuden kilometrin mittainen hiekkalaatikko on jokaisen lapsen unelmien täyttymys. Kun hiekkaa riittää, luovuudella ei ole rajoja. Hiekasta syntyy kakkujen lisäksi mitä suurimpia hiekkalinnoja. Hiekkaleikkien lomassa Yyterin ranta on ihanteellinen aloitteleville vesipedoille. Matala ranta mahdollistaa turvallisen pulikoinnin perheen pienimmille sekä houkuttelee keräämään valkoisia simpukankuoria rantavedestä. Yyterin sannoilla koko perhe saa olla yhdessä, kun hiekkalinnat nousevat oman rantaviltin viereen aivan rantaviivan tuntumassa!

Lähde luontoon

Vietä päivä ulkoillen ja nää koko Yyterin monipuolinen luonto. Tutustu Yyteriin vaikka ratsastamalla maastossa tai bongaamalla lintuja Kokemäenjokisuiston lietteillä. Yyterissä on yli 30 kilometriä luontoreittejä ja 15 luontotornia. Yyterin sannoilla kiertää 5,3 kilometrin mittainen Santojen lenkki. Yyterin lietteiden reitti on elämyksellinen ympäri vuoden. Matkaa Yyterin sannoilta lietteille kertyy kolmesta viiteen kilometriin lähtöpaikasta riippuen. Matkaa voi taittaa myös enemmän ja osa reitistä ulottuu aina Selkämeren kansallispuiston alueelle. Reitti on merkattu viitoituksin ja lietteiden alue on katettu pitkospuin. Lietteiden aluetta voit tarkkailla useista reitin varrelle rakennetuista luontolavoista. Tutustu Yyterinniemen alueen retkeilyreitteihin.

Pulahda altaisiin

Olitpa sitten perhelomalla tai kokousmatkalla, Yyterin Kylpylähotellissa vietetty aika on rentoutumista parhaimmillaan! Lämpimän veden, hierovien putousten, porealtaan ja turkkilaisen tai suomalaisen saunan yhdistelmä virkistää niin mieltä kuin kehoakin. Altaisiin voi pulahtaa myös Meri-Porin uimahallissa, jossa kaksi lastenallasta ja 25-metrinen aikuisten uima-allas.

Tutustu kaikkiin harrastusmahdollisuuksiin Yyterin alueella Harrasta ja ulkoile -osiossa.

Tutustu idyllisiin kylämaisemiin Reposaaressa ja Ahlaisissa

Maanteitse liikkuville upeat saaristomaisemat avautuvat Ahlaisista Reposaareen kulkevalla Porin saaristotiellä. Ahlaisten maisemissa meren elinkenot ja talonpoikainen perinne yhdistyvät luontoa kunnioittavalla tavalla. Ahlaisissa sijaitsee muun muassa Porin vanhin kirkko.

Reposaaressa kannattaa nauttia hyvästä kalaruuasta ja ostaa tuoretta kalaa mukaan, vierailla vaikkapa aallonmurtajalla ja Suomen suurimmassa kalasatamassa. Myös puutalokeskusta ja norjalaistyylinen kirkko vetävät puoleensa. Sodanaikaisessa linnakepuistossa on historiallista tunnelmaa. Vierailu idyllisessä Reposaaressa kannattaa aina ja sieltä voi suunnata vaikka Mäntyluodon kautta Yyteriin.

Mäntyluodon luodoilla voi kokea hurjia syysmyrskyjä, reippaita surffaussäitä ja ripauksen merimiesromantiikkaa. Mäntyluodosta johtaa pengertie Mäntykallion saareen, jossa sijaitsee Kallon majakka ja kaunis kallioranta. Myös Porin Satama sijaitsee Mäntyluodossa.

Majoitus- ja ruokailumahdollisuuksia vaikka millä mitalla

Yyterissä voit majoittua erilaisiin hotelleihin, leirintäalueelle tai vuokrata vaikkapa mökin, tutustu vaihtoehtoihin majoitus-osiossa. Yyterin alueen ravintolat, kahvilat ja pubit löydät Syö ja viihdy -osiosta.