Luonnossa liikkuminen

  • yyteri_luontoreitti_metsaa_www.jpg

Yyteri on lintubongaajan ja retkeilijän paratiisi! Yyterinniemi on tunnettu linnustostaan ja alue on kuuluisa lintubongarin ja retkeilijän unelmakohde. Alueella on kymmeniä kilometrejä retkeilyreittejä ja 15 lintutornia tai -lavaa.

Lietteet houkuttelevat lintuja ja lintuharrastajia

Yyterin lietteet on yksi Suomen parhaista paikoista havainnoida esimerkiksi kahlaajalintuja. Muuttomatkalla olevat linnut pysähtyvät lietteille ruokailemaan ja lepäämään, jolloin niitä on helppo tarkkailla. Toisinaan lintuja on tuhatmäärin. Alueelta havaittujen lintuharvinaisuuksien lista on pitkä. Lisää tietoa alueen luontotorneista ja niiden sijainnit löydät täältä.

Retkeile meren tuntumassa

Alueella kiertävät reitit on merkitty viitoituksin ja lietteiden alue on katettu pitkospuin. Yyterin luonto- ja retkeilyreitit sijoittuvat kuuluisan hiekkarannan ja Selkämeren kansallispuiston alueelle. Selkämeren rannoilla sijaitsevilla reiteillä pääsee ihastelemaan muun muassa dyynejä, lintujen suosimia niitty- ja lietealueita, ruovikoita sekä rantametsiä. Lue lisää Yyterin retkeilyreiteistä ja lataa kartta täältä.

Useat alueen yrittäjät järjestävät erilaisia luonto-, kalastus- ja veneretkiä Yyterin alueella. Yyteristä saa enemmän irti hyvän paikallistuntemuksen omaavan oppaan avulla!