Rannikon ja saariston helmiä

Porin seudun saaristo ja rannikko tarjoavat nähtävää ja koettavaa.

Idyllisten kylien kautta Yyteriin

Maanteitse liikkuville upeat saaristomaisemat avautuvat Ahlaisista Reposaareen kulkevalla Porin saaristotiellä. Ahlaisten maisemissa meren elinkenot ja talonpoikainen perinne yhdistyvät luontoa kunnioittavalla tavalla. Ahlaisissa sijaitsee muun muassa Porin vanhin kirkko.

Reposaaressa kannattaa nauttia hyvästä kalaruuasta ja ostaa tuoretta kalaa mukaan, vierailla vaikkapa aallonmurtajalla ja Suomen suurimmassa kalasatamassa. Myös puutalokeskusta ja norjalaistyylinen kirkko vetävät puoleensa. Sodanaikaisessa linnakepuistossa on historiallista tunnelmaa. Vierailu idyllisessä Reposaaressa kannattaa aina ja sieltä voi suunnata vaikka Mäntyluodon kautta Yyteriin.

Mäntyluodon luodoilla voi kokea hurjia syysmyrskyjä, reippaita surffaussäitä ja ripauksen merimiesromantiikkaa. Mäntyluodosta johtaa pengertie Mäntykallion saareen, jossa sijaitsee Kallon majakka ja kaunis kallioranta. Myös Porin Satama sijaitsee Mäntyluodossa.

Veneellä helmien äärelle

Veneilijälle hyviä kohteita ovat esimerkiksi Säpin majakkasaari, Ouran Saaristo sekä Iso-Enskerin, Seliskerin ja Munakarin maisemat. Saarille ja merelle järjestetään kesäisin tilauksesta veneretkiä sekä yleisöristeilyjä joihinkin kohteisiin, kuten Reposaareen, Säppiin ja Ouraluodolle. Reposaaressa vierasvenesatama Marina Merilokissa on veneilijöille kaikki keskeiset palvelut.

Iso-Enskeri, Seliskeri ja Munakari ovat veneilijöiden suosimia retkikohteita. Kannattaa poiketa vaikka Iso-Enskerin vaikuttavalle pirunpellolle. Luvialla sijaitsevalla Majakkasaarella, Säpissä, voi tavata harvinaisia muflon-lampaita. Metsäisenä saarena se vetää puoleensa runsaasti muuttolintuja. Merikarvian Ouraluodolla matkailija voi yöpyä, saunoa ja uida.