ÄÄNETÖN KAIKU- Marika Viskari

ÄÄNETÖN KAIKU- Marika Viskari

”Maalaan energisesti abstraktin ja maiseman välimaastossa liikkuen. Äänetön kaiku -näyttelyn teokset sijoittuvat abstraktiin maisemaan, luomaani maailmaan, jossa on kiinnostava kontrasti energisyyden ja pysähtyneisyyden välillä. Teoksissa on avaruudellista voimaa, valtava taivaankansi ja jämerä maaäiti. Kuvailen ajan ja energian liikehdintää aikakausien ja maailmojen välillä. Teoksissa on muistoja maan menneisyydestä, orgaanisesta voimasta, ikiaikaisuudesta, jonka muistoja, ääniä ja energiaa kaiku ja tuuli kuljettavat. Vaikka kaiut olisivat äänettömiä, ne ovat kuitenkin aistittavissa. Kaiku voi olla äänen lisäksi jokin muisto, tunne, tunnelman muutos, deja vu, tuoksu tai silmillä aistittava vaikutelma. Ja jos kaiku on ääni, voiko se olla kuin tuuli, tuulen kaiku? ”
Marika Viskari on 1982 syntynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Kangasalla. Työhuone sijaitsee vanhassa kasarmirakennuksessa Kangasalan Ilkossa.
Viskarin taustalla on juuri suoritettu Kuvataiteilija YAMK tutkinto Kankaanpään taidekoulusta. Hän on opiskellut myös vaihto-oppilaana Lontoon taideyliopistossa, UAL Chelsia College of Art and Design- koulussa. Koulutustaustalta löytyy myös Muotoilija AMK tutkinto. Näyttely koostuu suurimmaksi osaksi akryyli- ja öljyväri maalauksista. Viskari tekee mielellään myös installaatioita ja kolmiulotteisia teoksia, varsinkin kierrätysmateriaalien tuomien mahdollisuuksien inspiroimana.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
11.03.2021–28.03.2021
P-galleria
Anne Kimiläinen
WWW