Edelleen estradilla -Pirkko Mannola & Eino Grön 85 vuotta -juhlakonsertti

Edelleen estradilla -Pirkko Mannola & Eino Grön 85 vuotta -juhlakonsertti

Mannola ja Grön juhlistavat kiertueensa merkeissä 85-vuotissyntymäpäiviään ja esittävät yleisölle eri vuosikymmenten suosikkikappaleita juhlaorkesterin kera.

Konserttien juontajana toimii Markku Veijalainen.

Mannola ja Grön aloittivat uransa jo 1950-luvun lopulla. Mannola nousi koko Suomen tietouteen Miss Suomi -kisan voittajana 1958. Eino Grönin läpimurtolevytys oli puolestaan samaisena vuonna julkaistu ”Liian paljon rahaa” -kappale.

Pirkko Mannolan elokuvaura alkoi kesällä 1959 Ville Salmisen ohjaamassa musiikkikomediassa ”Yks’ tavallinen Virtanen”. 1960-luvun alussa hän teki näyttävän uran Saksassa ja on ollut sen jälkeen vuosikymmenten ajan vakiokasvo niin teatterien lavoilla, konserteissa kuin televisiossa.

Eino Grön muistetaan erityisesti monista legendaarisiksi muodostuneista tangolevytyksistään. Hän on ollut koko uransa ajan ahkera levyttäjä, ja esiintyy yhä säännöllisesti niin tanssipaikoilla kuin konserttisaleissakin. Eino Grönistä on tehty myös musikaali ja hänen elämästään on kirjoitettu kirjoja.

Syksyn sävelen Eino Grön voitti vuonna 1997 kappaleella ”Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa.” Iskelmä-Finlandia -palkinnon hän saavutti 2007 ja lisäksi Grön on vastaanottanut Pro Finlandia -mitalin 2001.

Mannola ja Grön ovat tehneet vuosien aikana paljon yhteistyötä keskenään. Jo 1960-luvun alussa he muun muassa esiintyivät samassa elokuvassa ja levyttivät kaksi yhteistä laulua.

Mannola ja Grön ovat ikuisia osia suomalaista viihteen ja kevyen musiikin historiaa. Heidän karismantäyteiset esiintymisensä ovat lumonneet suomalaisia jo vuosikymmenten ajan.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
29.10.2023–29.10.2023
Promenadikeskus, promenadisali
J.Jalkanen
WWW