Elämäni lauluja – ilta Anneli Saariston seurassa

Elämäni lauluja – ilta Anneli Saariston seurassa

Tarinoiden ja sävelien kuljettamana liikutaan tunteiden äärilaidasta toiseen, hersyvästä naurusta vakavampiinkin asioihin.

Pianistina konsertissa on Eliina Mäkiranta.

Anneli Saaristo aloitti uransa 1970-luvulla tanssiorkesterin solistina. Suurelle yleisölle hän tuli tutuksi Suomen euroviisukarsinnoissa vuonna 1978 kappaleella Sinun kanssasi, sinua ilman.

Laulajan lopullisena läpimurtona voidaan pitää vuoden 1989 euroviisukarsintoja. Saaristo esitti kappaleet Oi äiti maa ja La Dolce Vita, joista ensin mainittu sijoittui kolmanneksi ja jälkimmäinen voitti. Lausannessa järjestetyissä euroviisuissa La Dolce Vita sijoittui seitsemänneksi, mikä oli siihen Suomen paras sijoitus suhteutettuna osallistujamaiden määrään.

Saaristo on saanut myös kansainvälistä tunnustusta, mm. Knokken-festivaaleilla, Rostockin kansainvälisessä Menschen und Meer -laulukilpailussa sekä Dresdenissä järjestetyssä kilpailussa.

Artistin tunnetuimpiin lauluihin lukeutuvat edellä mainittujen hittikappaleiden lisäksi Viimeinen känni, Evakon laulu, Päättyneet juhlat, Appelsiinipuita aavikkoon ja Kypsän naisen blues. Miten enkeleitä vietellään -projektissa hän tulkitsi Bertolt Brechtin runoja Monna Kamun ja Liisa Tavin kanssa. 2000-luvulla Saaristo oli mukana Rakkauden kiertokulku -konserteissa Eija Kantolan ja Marjorien kanssa.

Saaristo on toiminut myös näyttelijänä muun muassa Turun kaupunginteatterissa sekä Timo Koivusalon elokuvassa Kaksipäisen kotkan varjossa (2005). Vuonna 2014 Saaristo esiintyi iskelmälaulaja Fredin rinnalla Fredin vieraana -konserttikiertueella.

http://www.annelisaaristo.com/

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
20.02.2020–20.02.2020
Porin Teatteri, Hallituskatu 14, 28100 PORI
Porin Teatterin lippukassa
WWW