Eräs Talvipuutarha–Un Jardin d’Hiver -taidenäyttely

Eräs Talvipuutarha–Un Jardin d’Hiver -taidenäyttely

Taiteilija on paikalla tarinoimassa talvipuutarhoista ja taiteestaan Avoimet Puutarhat-tapahtumassa su 7.8. Kartanon Orangeriassa klo 15-17.

Näyttely esittelee Mannion hiilipiirroksia Euroopan kasvitieteellisistä puutarhoista. Vuojoen Kartanon C.L. Engelin 1836 suunnittelema Orangeria on yksi ensimmäisistä yksityisistä talvipuutarhoista Suomessa.

Mannio on tutkinut eri mauste- ja ravintokasvien alkuperää ja perehtynyt Silkkitien ja Etelä-Amerikan kasvikaupan historiaan. Globaalin kasvikaupan alkuun liittyy vahvasti myös kasvitieteellisten puutarhojen perustaminen eri Euroopan pääkaupunkeihin.
Kasvitieteilijät ympäri maailmaa keräilivät uusia kasveja, kehittelivät kasvien luokittelua ja yrittivät saada eksoottisiakin lajeja menestymään täällä viileämmän ilmaston maissa. Sama innostus levisi tieteilijöiltä ylhäisön piiriin ja yksityisiä talvipuutarhoja perustettiin kartanoiden ja kotien yhteyteen.

Talvipuutarha tuo tuulahduksen jostain eksoottisesta, siellä on keskellä talveakin miellyttävän lämmintä, vehreää ja hyvä hengittää. Teoksissa se toimii aikamatkana historiaan, sisältäen ripauksen nostalgiaa ja portin toiseen todellisuuteen. Teosten innoittajina ovat toimineet oikeat olemassa olevat puutarhat.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
13.08.2022–13.08.2022
Galleria Gylich
Elina Nurmoranta
WWW