Ethän minua unhoita -konsertti

Ethän minua unhoita -konsertti

Keväisessä konsertissa juhlistetaan yli 140 vuotta sitten perustettua Porin tyttölyseota. Illan ohjelmaan kuuluu osa tyttölyseon kantaatista Koulutiellä, jonka ensiesitys oli v. 1930. Teoksen on säveltänyt Erkki Melartin ja sanoittanut tyttölyseon rehtori Anna Puranen.

Kuoronjohtaja Minna Liettyä-Tyni johdattaa yleisön 1930-1940 -luvun tunnelmiin kolmen kuoron ja musiikin voimalla Illan esiintyjiä ovat Porin Naislaulajat, joka on aikanaan muodostunut lottakuorosta, Naislaulajien alkujaan perustama Tyttökuoro Sävelsirkut sekä sen entisistä laulajista koostuva projektikuoro Singus.

Kantaatin osien lisäksi kuullaan mm. Ahti Sonnisen säveltämä Meren kaupunki, joka kertoo Porin kaupungista, hieman hartaampia sävellyksiä sekä sota-ajan suosikki-iskelmiä.

Konsertti liittyy myös Satakunnan Museon ja Rosenlew-museon huhtikuussa avautuneiden Sota Porissa sekä Sodassa ja työssä –näyttelyiden teemoihin. Ennen konserttia on mahdollisuus tutustua Satakunnan Museon näyttelyyn sekä nauttia uuden Museo Cafen tarjonnasta omakustanteisesti klo 19:ään asti.

Konsertin kesto on noin tunnin klo 19 alkaen.

Konsertin järjestää Tyttökuoro Sävelsirkut ry yhteistyössä Satakunnan Museon kanssa.
Kuoronjohtaja Minna Liettyä-Tyni.
Säestys Kai Ojansuu (kitara).
Juonto Helvi Walli.

Liput verkkokauppa.pori.fi ja Satakunnan Museon lipunmyynnistä.
Istumapaikka 15 €, max. 90 paikkaa/loppuunmyyty!

Seisomapaikka 10 €.

Lipun ostossa voit hyödyntää virike-etuja.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
20.05.2022–20.05.2022
Taavi-lava
Satakunnan Museo
WWW