Hiuka rouheemmas valos -valokuvanäyttely

Hiuka rouheemmas valos -valokuvanäyttely

Porin kesäiset turistikohteet ”hiuka rouheemmas valos” – valokuvanäyttely

Kuuma keskikesän päivä Kallossa. Kädessä rantakahvilasta haettu jäätelö ja virvoitusjuoma. Aurinko on kuumentanut kalliot niin kuumaksi, että niillä on mahdoton istua, ellei välissä ole eristävää istuinalustaa. Kaukana horisontin rajalla yksinäinen rahtilaiva taivaltaa hitaasti kohti Mäntyluodon satamaa. Lähempänä rantaa muutama purjein varustettu purtilo yrittää ottaa kaiken irti hennosta tuulenvireestä.
”Jos nyt kysyttäisiin mikä Kallossa on hienoa, niin luulisin itsekin jotain tuon kaltaista silmieni edessä näkeväni. Mutta kysypä sama kysymys keneltä tahansa porilaiselta syksyllä. Veikkaan, että vastaus voisi olla hieman erilainen”, pohtii valokuvaaja Jarno Kylmänen.

Tapaninpäivänä 2011 Suomea ravisteli poikkeuksellisen voimakas myrsky. Ilmatieteenlaitoksen mukaan Kaskisten seudulla keskituulen nopeudeksi mitattiin 28,5 m/s, puuskat sitäkin voimakkaampia. Yhtä voimakkaita tuulia mitataan muutamia kertoja vuosikymmenessä. Myös Porin edustalla myrsky oli raivoisa. Puuskissa ylitettiin 25 m/s lukemat.
”Muistan oikein hyvin myrskyä edeltävän päivän. Radiossa luettiin varoituksia ja kehotettiin ihmisiä pysymään sisätiloissa”, Kylmänen muistelee.
”Mä siinä ajattelin, että kerrankin saa kuvata rauhassa myrskyä Kallossa, kun fiksut ihmiset jäävät kotiin suojaan. Siinähän kävi juuri toisinpäin. En ole ikinä nähnyt Kallon pengertiellä samanlaista autojen ruuhkaa, kuin Tapani-myrskyn aikana. Samaiselta reissulta jäi talteen yksi suosikkikuvani kautta aikojen. Siinä piinkova myrskybongaaja uhmaa tyrskyjä kallioilla.”

Hiuka rouheemmas valos -valokuvanäyttelyssä on esillä turisteille tuttuja porilaisia kesäkohteita. Kamera on saapunut paikalle kuitenkin vasta kesän jälkeen ja vehreyden kadottua.

Lisätietoja antaa:
Jarno Kylmänen, valokuvaaja
p. 050 521 8354
jarno.kylmanen@maisemassa.com
www.maisemassa.com

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
06.06.2023–06.06.2023
Kaupunkiolohuone, Kauppakeskus Isokarhun pohjakerroksessa.
Kaupunkiolohuone
WWW