Joutsenlaulu

Joutsenlaulu

Bändin tarina alkoi, kun Olli Lindholm ihastui Jussi Hakulisen omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti legendaarisen yhtyeen Porissa vuonna 1981.

Olli oli yhtyeen laulaja, sekä biisien tekijä sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi toimi kosketinsoittajana, laulajana, sekä erityisesti säveltäjänä ja sanoittajana.

Pian perustamisen jälkeen yhtye voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui valtakunnallisessa kilpailussa kolmanneksi. Bändi kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen tekemillä kappaleilla ”Likaiset legendat” ja ”Särkynyt enkeli”.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Jussi Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten ”Joutsenlaulu”, ”Rakkaus on lumivalkoinen”, ”Kiitos ja kunnia”, ”Hän tanssii kanssa enkeleiden” muutamia mainitaksemme. Musikaalin kappaleet ovatkin juuri Jussi Hakulisen säveltämiä.

Yhtyeellä on takanaan useita menestyslevyjä, ja kokoonpano on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Ollin ja Jussin vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Ollin ja Jussin yhtye kuuluukin pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Päätettiin käyttää juuri hänen tuotantoaan. Jussi oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Ollia esittää upea artisti ja muusikko Matti Mikkonen alias Matthau Mikojan, manserokkari jo toisessa sukupolvessa. Mikkonen on Popedan alkuperäiskitaristin Arwo Mikkosen poika, joten musiikki miehellä on ollut verissä aina. Hän on luonut kansainvälistäkin uraa mm. Bloodpit -yhtyeen keulakuvana sekä omalla soolobändillään Matthau Mikojan Band. Viime vuodet hän on keskittynyt soolokeikkojen ohella musiikkiteatteriin, ja saatatkin muistaa hänet Juicen roolista supersuositusta ”Viidestoista Yö” -musikaalista.

Jussi Hakulista esittää kultakurkku Erik Kraemer, joka on tunnettu useista musikaaleista ja soolourastaan heavylaulajana.

Rooleissa:
Olli Lindholm: Matthau Mikojan
Jussi Hakulinen, Pelle, Andy McCoy, Eve: Erik Kraemer
Ollin isä, Epe Helenius: Petri Lairikko
Ollin äiti, Jussi tyttöystävä: Mirjam Paaso
Satu Lindholm, Angela McCoy, Lakinainen, Ollin kaveri: Elisa Lairikko/ Sonja Lairikko
Pate Mustajärvi, Roudari: Jussi Ojanen
Neumann, Ollin kaveri: Simo Pirttimaa/ Timo Järvensivu

Muu työryhmä:
Käsikirjoitus: Katariina Leino
Ohjaus: Petri Lairikko
Koreografia: Elisa Lairikko
Kapellimestari: Simo Pirttimaa

Kitara: Simo Pirttimaa/ Timo JÄrvensivu
Koskettimet: Juha Kinnunen
Basso: Jussi Ojanen
Rummut: Simo Stenman/ Miikka Raeniemi

Esityksen kesto:
Väliaikoineen noin 2h ja 55 min.

Musiikki: Jussi Hakulinen.
Käsikirjoitus: Katariina Leino

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
11.11.2023–11.11.2023
Promenadikeskus, promenadisali
Suomen Musiikkiteatteri
WWW