Kaasua, Komisario Palmu

Kaasua, Komisario Palmu

Eletään 1930 -lukua Helsingissä. Vanha ja rikas leskirouva Alma Skrof löydetään kuolleena asunnostaan. Kuolema vaikuttaa luonnolliselta; rouva Skrof on kuollut kaasumyrkytykseen. Komisario Palmu määrätään tutkimaan kuolemantapausta ja tarkkasilmäinen komisario huomaa Skrofin tapauksen suunnitelmalliseksi murhaksi. Palmu aloittaa rikospaikkatutkinnan kahden etsivänsä, Kokin ja Virran kanssa. Joku on tullut asuntoon parvekkeen oven kautta ja avannut kaasuhanan rouva Skrofin nukkuessa. Mutta kuka?

Tapauksen selvittämistä vaikeuttaa epäiltyjen runsas kirjo: perintöä odotteleva kasvattitytär Kirsti Skrof, veljenpoika Kaarlo Lankela, saarnaaja Mustapää ja taiteilija Kurt Kuurna. Kabareetanssija Iiri Salmiallakin on jotain salattavaa. Mysteeri mutkistuu entisestään, kun Palmu saa selville, että rouva Skrof oli repinyt vanhan testamenttinsa ja vaatinut asianajajaansa, varatuomari Lannetta, laatimaan uuden – vain päivää ennen kuolemaansa!

Vuonna 1939 Mika Waltari voitti Suomen osuuden pohjoismaisessa salapoliisiromaani -kilpailussa romaanillaan, Kuka murhasi rouva Skrofin? Teos oli Palmu-romaaneista ensimmäinen, joka myöhemmin sai nimen Kaasua, Komisario Palmu. Vuonna 1940 Waltari jatkoi Palmu -aiheista romaanisarjaansa teoksella Komisario Palmun erehdys ja vuonna 1962 valmistui Tähdet kertovat, Komisario Palmu.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
26.10.2019–02.05.2020
Porin Teatteri, Suuri näyttämö, Hallituskatu 14, 28100 PORI
Porin Teatteri
WWW