KELTAINEN KESKIPISTE – Outi Aho

KELTAINEN KESKIPISTE – Outi Aho

Teoksia yhdistää keltainen väri, joka nousi keskiöön talven pimeydessä työskentelyn aikana. Väri ei kuitenkaan ole teosten itseisarvo vaan lähtökohta taiteelliselle prosessille, joka nojautui sisäisen ilmaisun tarpeeseen sekä materiaalin ja tekijän väliseen vuoropuheluun.
Teoksissa on käytetty enkaustiikkatekniikkaa, jolla saa aikaan vaikutelmia ja tunnelmia, joita ei muilla tavoin voi saavuttaa. Vahan käyttö maalausmediumina mahdollistaa ohuiden läpikuultavien värikerrosten rakentamisen kerros kerrokselta. Menetelmän monipuolisuus ja tekemisen hitaus on antanut teoksille aikaa kehittyä hatarista mielikuvista kokonaisuuksiksi, joissa materiaalit, värit ja muodot yhdistyvä kuvallisiksi kertomuksiksi.
Lempäälässä asuva ja työskentelevä Outi Aho (s.1965) on valmistunut kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta (YAMK) ja Turun Taideakatemiasta (AMK). Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut moniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Aho on Suomen Taidegraafikoiden, Taidemaalariliiton (kj.) ja Tampereen Taiteilija-seuran jäsen.
Työskentelyä on tukenut Taiteen Edistämiskeskus.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
02.07.2022–02.07.2022
P-galleria
Porin Taiteilijaseura
WWW