Kiviä taskussa

Kiviä taskussa

Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Ohjaaja kehuu näytelmän ideaa: “Ihmettelen sitä, että vasta nyt joku nykykirjailija on käyttänyt keskiajalta tunnettua mysteerio buffo-menetelmää eli näyttelijä siirtyy toiseen rooliin vain rytmiä ja painotusta vaihtamalla.” Tähän hatunvaihtotekniikkaan yltävät nimenomaan Suosalo ja Nuojua. He tekevät yhteensä 15 roolia. “Vaihdot ovat salamannopeita ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin”, Kotkaniemi kertoo.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. “Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.

Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. “Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys

Maria Jones: Kiviä taskussa
Rooleissa: Martti Suosalo ja Mika Nuojua
Ohjaus: Pentti Kotkaniemi
Korografia: Tuovi Rantanen
Lavastus ja puvut: Jyrki Seppä
Äänisuunnittelu: Aki-Pekka Saarikko
Valosuunnittelu: Teppo Saarinen

Tekijänoikeuksia valvoo Colombine Teaterförlag, Suomessa Suomen Teatteritoimisto

Kulttuuritehdas Kehräämö

Pe 24.1.2020 klo 19.00
La 25.1.2020 klo 14.00​​​​​​​

Liput 34/30€
Kesto noin 2 h.

Ulko-ovet ja ovilipunmyynti (mikäli esitys ei loppuunmyyty) avautuvat tuntia ennen esityksen alkua.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
24.01.2020–25.01.2020
Pori, Kulttuuritehdas Kehräämö
Rakastajat-teatteri