Lain§uojattomat – Himherandit Productions: ReDoing GENDER 2.0

Lain§uojattomat – Himherandit Productions: ReDoing GENDER 2.0

Mies etsii miehisyyttään, mutta milloin olla mies, milloin nainen? Kielletyn ja sallitun maailman maailmassa hän yrittää kokeilla hänelle oikeaa sukupuoli-identiteettiä. Mistä rangaistaan, mistä palkitaan? Henkeäsalpaavassa tanssiteoksessa Aris Papadopoulos sukeltaa patriarkaalisen miehisyyden ytimeen ja löytää itsestään antiikin veistoksen, puvussa itkevän vauvan, sukupuolestaan sekaisin olevan apinan.

Andreas Constantinoun käsialaa oleva vaikuttava esitys haastaa maskuliinisuuden ja perinteisen miehen roolin.

Andreas Constantinou on tanskalainen performanssitaiteilija, joka on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa vuodesta 2004. Alunperin tanssijaksi kouluttautunut Constantinou perusti innovatiivista taidetta tekevän Himherandit Productionsin vuonna 2003.

The Danish Arts Foundation palkitsi ReDoing Genderin vuonna 2014 ja nimesi Constantinoun merkittäväksi tanskalaiseksi taiteilijaksi.

ReDoing GENDER on esitetty aiemmin muodoissa 1.0 ja 1.5, ja se on nyt kehittynyt tähän lopulliseen ja eittämättä parhaaseen muotoonsa 2.0, jossa Andreas Constantinou luovuttaa lavan huipputanssija Aris Papadopoulosille ja jää itse tarkkailijan rooliin lavan hämyiseen nurkkaan.

“A sharp political spectacle where gender debates take focus.”- Ungt Teater Blod

“Raaka ja vahva, mutta myös uskomattoman kaunis ja rikastuttava kokemus. Taideteos, jollaista en ole koskaan ennen nähnyt.”

-Lita Domino/8000.dk

Porin Teatteri, pieni näyttämö

Ma 13.5. klo 18.00, Ovet klo 17.30
Ti 14.5. klo 15.00, Ovet klo 14.30

Liput 20/15€
HUOM! Ovilipunmyynnissä vain käteismaksu!
Kesto n. 45 min

Sisältää alastomuutta, suositusikäraja 16

Esitys on lähes sanaton
performance is non-verbal

​​​​​​​​​​
Credits:

Choreographer/director: Andreas Constantinou

Performers: Aris Papadopoulos and Andreas Constantinou

Technician: Jeppe Cohrt

Music: Vivaldi

Dramaturg: Jeppe Nilsen

Ulko-ovet ja ovilipunmyynti (mikäli esitys ei loppuunmyyty) avautuvat 30min ennen esityksen alkua.

***

ReDoing GENDER is filled with intense imagery that displays one mans search for an identity amid the gaze of a patriarchal society.

ReDoing GENDER evolves into its third and final form 2.0. For this last instalment Andreas Constantinou passes his solo material over to performer Aris Papadopoulos as together they return to the studio to re-devise, re-think and ReDO the performative GENDER.

In 2014 ReDoing GENDER was awarded by The Danish Arts Foundation, naming Constantinou as an exciting emerging artist in Denmark.

Contains adult themes and nudity. Suitable for 16+

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
13.05.2019–14.05.2019
Pori, Porin Teatteri, pieni näyttämö
Rakastajat-teatteri