Lain§uojattomat // Miiko Toiviainen: Kepeä elämäni

Lain§uojattomat // Miiko Toiviainen: Kepeä elämäni

Vuoden teatterinäyttelijäksi maaliskuussa Kepeä elämäni -esityksellään valittu Miiko Toiviainen loistaa nyt myös Lainsuojattomilla. Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

”Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani.” – Miiko

Näyttelijäliiton jäsenet perustelivat Toiviaisen valintaa vuoden teatterinäyttelijäksi muun muassa näin: Miiko on äärettömän monipuolinen näyttelijä, joka heittäytyy koko illan improvisoidusta näytelmästä aina tiukkaan kirjoitettuun draamaan samaan aikaan kevyesti ja syvästi. Loistava, aivan loistava näyttelijä!

Miiko kuljetti katsojat loistavasti syvälle tarinaansa. En ole todistanut pitkään aikaan, miten yksi näyttelijä pitää katsojat ja koko tarinan hyppysissään niin taidokkaasti kuten hän Kepeä elämäni monologissa.

Kepeä elämäni koskettaa erittäin tärkeää aihetta, josta ei tämänkaltaista teosta ole Suomessa nähty. Toiviainen on taitava, rohkea, lämmin ja ehdottomasti ansaitsee vuoden teatterinäyttelijätittelin.

Miiko on valovoimainen, karismaattinen, yllätyksellinen sekä piristävää energiaa näyttämöltä säteilevä näyttelijä. Hänen kykynsä yhdistää vahva tekninen ja moniulotteinen osaamisensa henkilökohtaisesti lähelle päästävään, auki olevaan ja hengittävään läsnäoloonsa teki Kepeä elämäni -monologista näyttelijäntyöllisten ansioidensa lisäksi myös yhteiskunnallisesti merkittävän ja tarpeellisen teoksen.

Näyttämöllä: Miiko Toiviainen

Ohjaaja: Riikka Oksanen

Dramaturgi: Aino Pennanen

Sävellys ja äänisuunnittelu: Eeva Kontu

Visuaalinen suunnittelu: Sofia Palillo

Musiikin tuotanto: Mikko Renfors

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
23.08.2020–23.08.2020
Studio Hilkka
Teatterifestivaali Lain§uojattomat
WWW