Lainsuojattomat // Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa

Lainsuojattomat // Myllyteatteri: Viisi tapaa olla vapaa

Kun ruuhkavuosiaan elävät ohjaaja ja kirjailija tapaavat kerran kuussa kahvilassa, he jakavat toisilleen listan viidestä asiasta, jotka arjen myllerryksen keskellä vielä jaksavat innostaa, itseä, omasta syystä, ei pakon sanelemana.

Viisi tapaa olla vapaa kuvaa nelikymppisten naisten elämää, jossa perheen, taiteen tekemisen, työn ja omien haaveiden yhteensovittaminen tuottaa tuskaa. Pääseekö perhe retkelle helvetillisen kaakaoepisodin jälkeen? Kuka soittaa nuohoojalle, kun yhteisomistuksessa olevan perintötalon uuni savuttaa? Kehtaako tunnustaa, että sunnuntain paras hetki on se, kun saa olla ihan yksin, omassa rauhassa?

Viidenlistoilla on keskenään epäsuhtaisia asioita, toiveita ja pelkoja. Tai tyhjiä rivejä, joissa voi vain olla, tai mennä uimaan ihan yksin. Viisi tapaa olla vapaa -esitys ei tarjoa oikotietä onneen tai parempaan elämään, mutta se etsii sitä, aina vaan. Dialogista ja empatiasta kasvaa liikettä, ääntä ja näyttämökuvia, Myllyteatterin omalla persoonallisella kieliopilla totutettuina.

Lavastus- ja pukusuunnittelu: Veera-Maiju Murtola

Valosuunnittelu: Luca Sirviö

Äänisuunnittelu: Joonas Outakoski

Kuvat: Cvijeta Miljak

Konsepti: Kaisa-Liisa Logrén ja Niina Miettinen

Näyttämöllä: Tatu Mönttinen, Kaisa Niemi, Jarkko

Nyman ja Hanna Raiskinmäki

Käsikirjoitus: Niina Miettinen

Ohjaus: Kaisa-Liisa Logrén

Tuotanto: Leo Van Aerschot /Myllyteatteri

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
22.08.2020–22.08.2020
Kulttuuritehdas Kehräämö
Teatterifestivaali Lain§uojattomat
WWW