Lutkan vuosi – Pane paremmaks @Kehräämö

Lutkan vuosi – Pane paremmaks @Kehräämö

Teos seuraa Lutkaa vuoden ajan. Kaikki alkaa kesästä, kun hän yllättäen löytää kumppaninsa sängystä toisen kanssa. Parhaan kaverin kanssa ihmetellään, ettei näin voi oikeassa elämässä käydä. Niin alkaa opettelu tähän uuteen elämään. Tämän yhden vuoden aikana Lutka ehtii haaveilla ryhmäseksistä, häistä Suomenlinnassa ja siitä, että kaikki olisivat hiljaa. Ajatukset rullaavat taukoamatta ja etsinnässä on aina seuraava asia, joka täyttäisi tyhjiön. Onneksi Lutkalla alkaa rakentua systeemi tähän täyttöön.

Kun eksistentiaalinen kriisi syövyttää kehoa, löytyy helpotus nautinnosta. Nautinto antaa Lutkan elämälle tarkoituksen ja on ihanaa, kun ei tarvitse ajatella mitään. Vaikka mikään ei kestä ikuisesti, niin voiko nautintoa jatkua loputtomiin? Ovatko fantasiat tehty toteutettaviksi? Onko mahdollista täyttyä?

Kukaan teistä ei herännyt tänään ja ajatellut ”Oi, taidanpa pitää oikein erityisen tylsän päivän.” – Lutka

Meeri Toivosen esikoismonologi on melkein autofiktiivinen kuvaelma nuoren ihmisen pyrkimyksestä löytää elämäänsä merkitystä.

”Omassa elämässäni olen saanut useasti kuulla palautetta siitä miten uskallan sanoa ääneen asioita, joita monet vain miettivät yksin hiljaisuudessaan. LUTKAN VUOSI syntyi näistä ajatuksista. Tietenkin monologi on täynnä seksiä ja väkivaltaa, mutta on tässä ainakin yksi hassu tanssikohtaus!” – Meeri Toivonen

ESITYSPÄIVÄ JA LIPUT
Kehräämö

Pe 10.2. klo 19

Liput 25/20€

Kesto 1h 15min
Ovet aukeavat 1h ennen esityksen alkua

Esitys on K-18.
Sisältövaroitukset: Voimakas kielenkäyttö, seksi, väkivalta, alastomuus.

Esitystä sponsoroi Kaalimato.com

TEKIJÄT

Teksti, Koreografiat, Projisoinnit ja Näyttämöllä: Meeri Toivonen
Ohjaus: Ona Korpiranta
Musiikki: Aarne Toivonen, Alec Havinmaa, Pumpuli
Juliste: Jyri Keronen

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
10.02.2023–10.02.2023
Rakastajat-teatteri, Kehräämö
Rakastajat-teatteri
WWW