MODERNI PORI – Alvar Aalto -viikon kaupunkiopastus

MODERNI PORI – Alvar Aalto -viikon kaupunkiopastus

Pori on moderni kivikaupunki. Kaupungin keskusta on uusiutunut voimakkaan kasvun myötä 1950-luvulta lähtien muiden suomalaisten kaupunkien tavoin. Nykyistä kerrostalokeskustaa edeltäneestä puukaupungista on jäljellä ydinkeskustassa enää yksittäisiä rakennuksia.
Ydinkeskustaan suuntautuvalla kävelykierroksella tutustutaan modernin Porin toriympäristöön ja moniin uusiin rakennustyyppeihin, kuten tavarataloihin, kauppakeskuksiin ja erilaisiin kunnallisiin palveluihin. Tule mukaan löytämään modernin Porin aarteet!

Lähtö: tapaaminen pääkirjaston edessä (Gallen-Kallelankatu 12).
Oppaina rakennustutkija Liisa Nummelin (Satakunnan Museo), projektitutkija Helene Kaarnametsä (kaupunkisuunnittelu) ja FM Suvi Rosendahl.

HUOM! Koronaviruksesta johtuen syksyn ryhmäkokoja on pienennetty. Opastukselle mahtuu 20 henkeä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Satakunnan Museon ammattilaiset esittelevät Porin historiaa kaupunkiopastuskierroksilla.
Opastukset ovat maksullisia, 10 € / henkilö. Opastuksille on rajoitettu osallistujamäärä ja lippu pitää ostaa etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11) tai osoitteesta verkkokauppa.pori.fi. Lippu pitää esittää oppaalle ennen kierroksen alkua. Porin Päivän viikon 23.9. opastuksesta Museokortilla alennusta.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
25.08.2020–25.08.2020
Gallen-Kallelankatu 12
Satakunnan Museo