Näytelmä joka menee pieleen

Näytelmä joka menee pieleen

Innokas harrastajateatteriryhmä on vihdoin löytänyt voimavaroilleen sopivan näytelmän; aidon brittiläisen murhamysteerin: ”Murha Havershamin kartanossa”. Roolitus on täydellinen, lavasteet ja rekvisiitta ajanmukaiset. Mutta. Kun esityksen ensi-ilta koittaa, mikään ei mene suunnitelman mukaisesti. Toisin sanoen kaikki mikä voi mennä pieleen…myös menee pieleen!

Poskettoman kaaoksen keskellä urheat amatöörinäyttelijät joutuvat käyttämään kaiken osaamisensa ja sinnikkyytensä, jotta ensi-ilta saadaan vietyä kunnialla loppuun. Epäonnisen teatteriryhmän tunarointia ja siitä kehittyvää hillitöntä tilannekomiikkaa seuratessaan yleisö saa suorastaan ulvoa naurusta!

Näytelmä joka menee pieleen (The Play That Goes Wrong) sai alkunsa brittiläisten näyttelijäopiskelijoiden pubiin tekemästä hupikomediasta, joka nauratti yleisöä niin, etteivät tuoleillaan pysyneet. Englantilaiseen 1920 –luvun kartanoon sijoittuva murhamysteeri on nerokkaasti rakennettu komedia, jossa yksi näytelmä esitetään toisen näytelmän sisällä.

Yllätyksellistä näyttämötekniikkaa sisältävä esitys on kahminut lukuisia teatterialan palkintoja, joihin lukeutuvat mm. :

WhatsOnStage Award 2014: Best New Comedy
(paras uusi komedia)
BroadwayWorld UK Award 2015:Best New Play
(paras uusi näytelmä)
Olivier Award 2015: Best New Comedy
(paras uusi komedia)
Tony Award 2017: Best Scenic Design of a Play
(paras näyttämösuunnittelu)
Drama Desk Award 2017: Outstanding Scenic Design of a Play
(hämmästyttävä näyttämösuunnitelu)

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
04.09.2020–28.01.2022
Porin Teatteri, Hallituskatu 14, 28100 PORI
Porin Teatteri
WWW