Neulanreikäkamera-työpaja | Porin taidemuseo

Neulanreikäkamera-työpaja | Porin taidemuseo

Nykyajan järjestelmäkamerat voivat maksaa tuhansia euroja ja kuvien laatu vastaa melkein todellisuutta. Mutta tiesitkö, että valokuvaamiseen voi riittää pelkkä musta laatikko? Tai limonaditölkki? Tai ämpäri? Tai kastelukannu?

Neulanreikäkuvauksen avulla palaamme valokuvauksen juurille ja valokuvaamme ja kehitämme valokuvia välinein, jotka mahdollistavat taiteellisen valokuvaamisen kotioloissa.

Neulanreikäkamera on yksinkertainen kamera. Esine, johon on painettu neulalla reikä. Sisälle asetetaan valoherkkäpaperi, joka valotetaan päästämällä neulanpään kokoisesta reiästä sisään valoa. Kun paperi laitetaan kehittymään kemikaaleihin, syntyy paperille kuva.

Neulanreikäkameralla saat otettua uniikkeja unenomaisia valokuvia, joissa näkyy tekijän oma kädenjälki. Työpajassa rakennamme itse kamerat ja levittäydymme Porin taidemuseon läheisyyteen valokuvaamaan. Valokuvat kehitämme taidemuseon Työpaja-tilassa. Neulanreikäkamera-työpajasta osallistujalle jää oma kamera sekä negatiivi- ja positiivivalokuva.

Työpaja on suunnattu aikuisille ja nuorille. Mukaan saa ottaa oman tölkin, laatikon tai muun onton esineen.

Liput ostetaan verkkokaupasta: https://verkkokauppa.pori.fi/tuote/neulanreikakamera-tyopaja-ti-12-7-klo-15-17-30-porin-taidemuseo/
Voit valita vaihtoehdoista lahjakortti / kulttuuriedun, jolloin varaat paikan verkkokaupasta ja edulla maksu tapahtuu saapuessa Porin taidemuseon lipunmyynnissä. Näytä tilausvahvistustasi tai lahjakortti kassalla. Huomaathan, että kulttuurietu on henkilökohtainen.
Taidemuseossa käyvät seuraavat kulttuuriedut: Edenred, Epassi, Eazybreak, Smartum ja Tyky+

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
12.07.2022–12.07.2022
Eteläranta, taidemuseon työpaja 2. krs
Porin taidemuseo
WWW