OLIPA KERRAN–tarinoita, eläinhahmoja ja IHANAA KERAMIIKKAA -taidenäyttely

OLIPA KERRAN–tarinoita, eläinhahmoja ja IHANAA KERAMIIKKAA -taidenäyttely

Kaksi keramiikkataiteilijaa Mynämäeltä; Carola Gunell ja Aija Orvasto tuovat Galleria Gylichiin näkemyksensä luonnosta, eläimistä ja taiteesta. Näyttely on hauska ja vakava. Se peilaa tarinoiden ja satujen tärkeyttä, samalla
toivoen pientä herätystä katsojissa. Näyttely toteutetaan aiheittain, joita on 9 kpl. Esimerkkinä: ”Metsänväki” käsittää 13 teosta ja laajan rekvisiitan, ”lammen ranta” käsittää 10 lintua, suuri sammakoita, hyönteisiä ja runsaan rekvisiitan.

Carola Gunell on taidekeraamikko, joka yhdistää savea ruosteiseen rautaan. Hän toteaa, että ”Olen havainnut toteuttavani kahta tyyliä – ensimmäinen on historian, tarinan tai kertomuksen kautta syntyneen mielikuvan toteutus. Toinen tyylini on abstrakti, yksinkertaistettu ja pelkistetty, tällöin eläimet ovat ensisijaisesti tarkasteluni kohteena.”

Aija Orvasto on tarinoiden keraamikko, joka ammentaa luomisvoimansa luonnosta, eläimistä ja lähipiiristään. Toisaalta metsän eläimet voivat saada omat roolit ja tehtävät, niihin kuuluvat vaatteet ja tietenkin kaikkia yhdistävän tarinan. Toisaalta sanaleikit, aforismit tai ajatuksen juoksu saattaa synnyttää puhuttelevan keramiikkatyön.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
22.07.2022–22.07.2022
Galleria Gylich
Elina Nurmoranta
WWW