Piina

Piina

Kun menestyskirjailija Paul Sheldon herää auto-onnettomuuden jälkeen sääriluut murskana entisen sairaanhoitajan, Annie Wilkesin syrjäisen talon vierashuoneesta, hän ymmärtää nopeasti olevansa pahassa pulassa. Mikään sääntö tai lainalaisuus, johon hän on aiemmassa elämässään tottunut, ei ole voimassa leskirouva Wilkesin maatilalla Kalliovuorten kupeessa.

Sheldon huomaa pian olevansa mahdottoman edessä. Henkensä säilyttääkseen hänen tulee herättää henkiin viimeisimmässä romaanissaan hautaamansa ”Misery”, Annien rakastama ja kirjailijan itsensä vihaama melodramaattinen hahmo. Mutta kuinka keksiä tarina, joka riittävän uskottavasti ja Annien hyväksymällä tavalla toteuttaa romaanin pääsankarittaren henkiinheräämisen?

Kun ”kustannustoimittajana” on kirjailijan fanaattinen, pahasti poissa raiteiltaan oleva ykkösfani ja kirjailija itse on hukassa oleva, kirjoittamisensa kanssa kipuileva newyorkilainen älykkö, syntyy kohtaamisesta hyytävä ja monitasoinen taistelu.

Stephen Kingin kauhuklassikossa on pohjimmiltaan kyse siitä, miten kertoa hyvä tarina. Kauhun mestari luo kuoleman vaarassa olevalle kirjailijalle irvokkaan ihanteelliset työskentelyolosuhteet. Sheldon kirjoittaa pakosta, henkensä pitimiksi, tietäen melko varmasti kuolevansa saatuaan uuden romaaninsa päätökseen. Toisaalta kurinalaista luostarielämää muistuttavat olosuhteet, antelias kodeiinilääkitys ja Annien järjestämät lukuisat järkytykset ruokkivat kirjailijan kuihtumaan päässyttä mielikuvitusta aivan uudella, ennen kokemattomalla tavalla.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
11.05.2023–11.05.2023
Porin Teatteri
WWW