Pohjolan lauluja

Pohjolan lauluja

Pohjoismaista liedmusiikkia ”Pohjolan lauluja” elokuussa Porin raatihuoneella.

Merikanto – Rangström – Sibelius

Pääosassa Ture Rangströmin Fem ballader -laulusarja.

Karoliina McLoud, mezzosopraano
Taru Ritavesi, piano

Mezzosopraano Karoliina McLoud ja pianisti Taru Ritavesi esittävät pohjoismaista laulumusiikkia, muun muassa Sibeliusta ja Merikantoa. Pääosassa on Ture Rangströmin Fem ballader -laulusarja.
Mezzosopraano Karoliina McLoud on toiminut ooppera- ja konserttilaulajana vuodesta 2003. Laulun ammattiopintojaan hän on suorittanut Tampereen konservatoriossa 1996-2002 että Sibelius-Akatemiassa 2002-2008 ja lisäksi hän on opiskellut ensimmäisenä suomalaisena laulajana Pietarissa Mariinski-teatterin nuorten laulajien akatemiassa vuosina 2004-2006. Karoliina on laulanut useita rooleja Helsingissä ja maakuntaoopperoissa. Hän on esiintynyt Karjalan sinfoniaorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Pori Sinfoniettan solistina, ja konsertoinut eri puolella Suomea, Venäjällä ja Itävallassa. Hänen tärkeimmät roolinsa ovat Amneris G. Verdin oopperasta Aida, Carmen G. Bizet´n oopperasta Carmen and Jezibaba A. Dvorakin oopperasta Rusalka. Tulevana kautena hän laulaa Maria Åkerblomin roolin Jens Lindqvistin oopperassa Räddningsväg-Pelastustie, joka kantaesitetään lokakuussa 2022.
Karoliina McLoud on Kangasniemen laulukilpailujen vuoden 2008 finalisti.

Taru Ritavesi on monipuolinen pianisti, joka on erikoistunut yhteismusisoinnin eri osa-alueisiin. Piano-opintonsa hän aloitti Lappeenrannan musiikkiopistossa, opettajinaan Tuula Hirvenoja ja Marja Kääriäinen. Vuonna 1995 hän siirtyi Keski-Suomen konservatorioon Carlos Turriagon oppilaaksi, valmistuen musiikkipedagogiksi 1999. Tämän jälkeen hän suoritti jatko-opintoja Prahan musiikkiakatemiassa 1999-2000 sekä 2001-03 Guildhall School of Musicissa, Lontoossa, jossa opiskeli korrepetition ja säestyksen koulutusohjelmissa suorittaen maisterintutkinnon. Säestäjän ja korrepetiittorin töiden lisäksi hän on työskennellyt mm. Kansallisbaletin harjoituspianistina 2003-04. Kesäisin hän toimii säännöllisesti eri laulukurssien säestäjänä ja on esiintynyt mm. Kuhmon kamarimusiikki -festivaalilla 2010-12. Toivo Kuula -laulukilpailun kisapianistina hän on toiminut 2012 ja 2016. Kokemusta on kertynyt myös monien eri kuorojen kanssa; viimeisimpänä Kroatiassa, kansainvälisessä Istra Musica- kuorokilpailussa Ocarina-kuoron pianistina. Lisäksi Ritavesi on kokenut kapellimestarikurssien pianisti ja viime vuosina hän on laajentanut musiikillista kenttäänsä myös lauluntekijänä. Taru Ritavesi voitti vuonna 2002 Cunard Carpathia Award -säestäjäkilpailun Guildhall Schoolissa, Lontoossa sekä 2006 Pieksämäen Poleenin liedpianistikipailun Kangasniemen musiikkiviikoilla. Syksystä 2006 alkaen hän on toiminut säestäjänä ja pianonsoitonopettajana Porvoonseudun musiikkiopistossa.

Tapahtuman sivu: https://fb.me/e/1w8PJTmFp

Liput konserttiin ovelta 15/10 € (käteinen)

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
20.08.2022–20.08.2022
Porin Raatihuone, Hallituskatu 9, 28100 Pori
Satakunnan musiikkijuhlat
WWW