Porin ukrainalaisten itsenäisyyspäivän tapahtuma

Porin ukrainalaisten itsenäisyyspäivän tapahtuma

Porissa asuvat ukrainalaiset haluavat esittää avoimen kutsun kaikille koko perheen tapahtumaan Ukrainan itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 24. elokuuta Kirjurinluodon kesäteatterille kello 14.00–18.00. Luvassa on muun muassa ukrainalaista ruokaa, musiikkia ja perinteitä. Tapahtuman teema on: Rakkaudella Ukrainaa kohtaan ja kiitollisuudella Suomelle.

Maksuton ja kaikille avoin tapahtuma alkaa lyhyellä ukrainalaisen musiikin konsertilla sekä muutamilla kiitossanoilla ja tervehdyksillä.

Tapahtumassa on tarjolla ukrainalaista ruokaa, kuten borssikeittoa, tanssia, liikunta-aktiviteetteja sekä tutustumista perinteisiin käsitöihin ja niiden tekoa. Ukrainalaisilla on vahva ryhmä- ja yhteisökulttuuri ja lähes kaikkea juhlitaan musiikilla, joten tällainen tapahtuma on luonnollinen tapa juhlia myös itsenäisyyttä.

Tapahtuman kielinä toimivat englanti, ukraina ja suomi. Tilaisuuteen osallistuvilla ukrainalaisilla ei ole kaikilla vielä hallussaan kuin perussanoja suomeksi, mutta he toivovat kärsivällisyyttä ja ymmärrystä kommunikaatioon.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
24.08.2022–24.08.2022
Kirjurinluodon kesäteatteri, Pormestarinpolku 1
Porin kaupunki