Syyslomatekemistä Satakunnan Museossa

Syyslomatekemistä Satakunnan Museossa

Kadonneen museoesineen arvoitus -seikkailupeli
Museon yövartija on ihastunut erääseen museoesineeseen. Hän on jo ehtinyt piilottaa sen jonnekin museon sokkeloihin ja aikoo salakuljettaa sen pois. Nyt me museolaiset tarvitsemme pikaisesti apuasi, jotta esine löytyy. Tule selvittämään kadonneen museoesineen arvoitus!

Peli soveltuu lapsille, nuorille, aikuisille. Sitä voi pelata yksin tai 2–6 hengen porukassa. Hinta 5 € / peli ja Museokortilla syysloman ajan 2,5 € sekä sisäänpääsymaksu. Tule pelaamaan ex tempore tai varaa aika lipunmyynnistä. Peli on pelattavissa su 29.10. asti, jonka jälkeen se poistuu valikoimasta joksikin aikaa.

Varis, Martti ja biljardipallo! -tehtäväkortti
Mitä kaikkea löytyykään Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon Otos, jälki, henki -yhteisnäyttelystä! Pääsetkö variksen, Martin ja biljardipallon jäljille tehtäväkortin vihjeiden avulla? Kortti sopii ratkottavaksi, vaikka koko perheelle.

Etsi eläimiä – pienemmille museokävijöille
Pienemmät ja tietysti isommatkin museokävijät voivat etsiä eläimiä kuvallisen tehtäväkortin kanssa. Tule kokeilemaan löydätkö meritähden, luonnonvääräeläimen tai sata vuotta vanhan pehmokissan?

Museon mukavat leikkipaikat
Museossa on monia leikkipaikkoja. Kamarissa voi pelata ja Pikku-Pekkalassa leikkiä kauppaa, vuoden 1938 Porin kaupunkikartasta tehdyllä liikennematolla voi huristella menemään pikkuautoilla, talonpoikaispirtin luona kokeilla muutamia vanhoja työkaluja ja kyntää juoksumatolla. Tämän lisäksi voi kiikutella keinutuolissa, polkea ompelukonetta ja lepuuttaa jalkoja 1970-luvun olohuoneessa.

Tonttumainen savityöpaja
Torstaina 26.10. klo 11–15
Museossa avautuu Tontut-näyttely marraskuussa. Näyttelyn innoittamana syysloman pajassa muotoillaan savitonttuja. Tonttujahan on monenlaisia, muun muassa koti-, sauna-, talli-, metsä- ja joulutonttuja. Pajan ohjaa Tiina Ranta Savisiivestä. Pajaan mahtuu kerrallaan noin 15 henkilöä. Paja soveltuu lapsille ja aikuisille, alle kouluikäiset aikuisen kanssa. Pajamaksu 5 € / henkilö.

Syyslomatekemistä Porin museoissa
Porin museoissa on syyslomalaisille monenlaista tekemistä kahden viikon ajan, joten niin paikalliset kuin muualta tulevat lomalaiset pääsevät touhuilemaan kivoja museojuttuja kaverien, vanhempien ja isovanhempien kanssa!

Sisäänpääsymaksun hinnalla saat syyslomapassin, jolla pääset kahtena peräkkäisenä päivänä vierailemaan rajattomasti kaikissa Porin museoissa. Saatko kerättyä passin täyteen leimoja?

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
14.10.2023–29.10.2023
Satakunnan Museo
WWW