T-Huone …STILL EMPTY | Poriginal galleria

T-Huone …STILL EMPTY | Poriginal galleria

Mitä on tyhjyys? Onko se ihmisen keksimä, ja sen myötä vain ihmisen mielikuvituksen avulla mahdollisesti hahmotettava käsite? Tyhjyyttä ei ole olemassa fyysisesti missään muodossa, sen olennaisin “ominaisuus” on, ettei ominaisuuksia ole. Termiä kuitenkin käytetään kuvaamaan niin aineen fyysistä olomuotoa kuin ihmisen ja ihmissuhteiden henkistä olotilaa.

Kuka minä olen? Mikä on paikkani maailmassa? Läheisen kuolema tai ero parisuhteessa voi luoda tyhjän tunteen. Osa ihmisistä taas on valinnut elää tyhjyyden keskellä, luopuen suurimmasta osasta omaisuuttaan. Minimalismi-trendi on näin vastaisku materian hamstraamiselle, mutta sekään ei kuitenkaan pyri tyhjyyteen vaan täyttämään tilan tyhjyydellä.

…still empty -näyttelyssä on esillä taiteilijakollektiivi T-Huoneen näkemyksiä edellä mainituista aiheista. T-Huone on taiteilijakollektiivi, jota yhdistää kuvataiteilijan koulutus Kankaanpään taidekoulussa. Näyttelyssä kollektiivia edustavat Suvi Hammar, Cecilia Koskela, Marika Minkkinen, Aija R-K, Samuel Antero Laakso.

Näyttelyä sponsoroivat Taiteen edistämiskeskus ja Konto Oy.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
01.07.2022–18.07.2022
Poriginal galleria, Porin taidemuseo
WWW