Taidetrapetsi – Porin taidekoulun lasten ja nuorten kevätnäyttely

Taidetrapetsi – Porin taidekoulun lasten ja nuorten kevätnäyttely

Poriginal Galleria on muuttunut keväiseksi karnevaalialueeksi, jossa voi seikkailla säkenöivässä sirkusmaailmassa ja hulvattomassa huvipuistossa salaperäisen luonnon ympäröimänä. Sirkustelttojen ja ilmassa leijuvien kuumailmapallojen seassa katsoja kuulee myös hauskan äänimaailman ja tapaa mielikuvituksellisia hahmoja sekä eläimiä. Ripustus on toteutettu elämyksellisenä tilataideteoksena, joka tarjoaa runsaasti tutkittavaa 4–19 -vuotiaiden oppilaiden loihtimassa mielikuvitusmaailmassa.

Galleriassa on esillä myös taidekoulun päättävien nuorten lopputyönäyttely. Lopputyö on oppilaan itsenäisesti suunnittelema ja toteuttama työ, johon käytetään aikaa lähes yksi lukuvuosi. Tämän kevään lopputöitä on tehty monipuolisesti eri tekniikoilla, ja teoksissa näkyy maalaus, digitaalinen työskentely, kolmiulotteinen rakentaminen sekä animaatio. Keväällä 2023 lopputyönsä esittelevät Amanda Ahtiainen, Anton Ahtiainen, Ada Grönbacka, Kaneli Keiholehti, Karoliina Kuusisto, Anni Lepistö, Arttu Lindblom, Henri Santanen, Iivari Sipola, Oona Peltomaa, Suvi Pihlajamäki, Wilhelmiina Rauäng ja Annika-Ellen Tihiäsalo.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Porin taidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta 4–19 -vuotiaille lapsille, nuorille ja aikuisille visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän mukaan. Taidekoulussa opiskelee tällä hetkellä 413 lasta ja nuorta sekä 43 aikuista. Porin taidekoulu on Kuvataidekoulujen liiton jäsen ja toimii aktiivisesti paitsi alueellisessa, myös valtakunnallisessa ja kansainvälisessä kuvataidekasvatuskentässä esimerkiksi osallistumalla taiteen perusopetuksen kehitystyöhön sekä erilaisiin kuvataideprojekteihin ja -näyttelyihin.

Lisätietoja antaa taidekoulun rehtori Henna Jaatinen p. 044 701 1257

https://www.pori.fi/taidekoulu

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
20.04.2023–08.05.2023
Poriginal galleria, Eteläranta 6 28100 Pori
Poriginal galleria
WWW