TIMO TUOMINEN: BREL CHANSON -TOIVELAULUILTA

TIMO TUOMINEN: BREL CHANSON -TOIVELAULUILTA

INFO
”Etkö vielä tiedä kuka on Brel?
Mitä Brel ajattelee elämästä –rakkaudesta –intohimosta -tuskasta.

Tämän kertoo Timo Tuominen laulaessaan Brelin lauluja. Tai ei hän laula – hän elää laulut – kokonainen taiteilijamaailma – hurjuus – ääriään koetteleva ihminen aukeaa edessäsi – Kokonaisuus uudistaa kuulijan. Olet tunteiden vuoristoradalla. Heittäydy sinne! Hyvää matkaa. Toivottaa Seela Sella”

”Vuodesta 2011 olen hääräillyt näiden chansoneiden kanssa. Silloin ensi-iltansa sai ”Timo Tuominen avec Jacques Brel”, vuonna 2013 ”…encore Brel” ja 2017 ”…Brel final”. Käännöksiä näihin Brel –helmiin olen tehnyt reilut 60 ja näitä on nähty Kansallisteatterin lisäksi siellä täällä.

Juolahtipa sitten mieleen että mitäs jos pitäisi toivechanson-illan, sellaista en ole, ainakaan itse, koskaan nähnyt. Yleisö saisi sitten listalta pyydellä mitä haluaa ja mahdollisimman monet toiveista pyrkisimme muusikoiden kanssa täyttämään. Illan dramaturgia, kesto ja oikeastaan kaikki olisi korkeammassa (eli yleisön) kädessä. Sehän osoittautuikin sitten aivan loistavaksi ideaksi. ”Konsertit” olivat ennustamattomuudessaan aivan erilaisia, mutta hillittömän hauskoja kaikki.​​​​​​​

Esitystä on kyselty uudelleen, paljon, ja niinpä päätinkin pitää uuden illan keväällä -20. Tässä on kuitenkin ollut niin kaikenlaista että suunnitelmat meni uusiksi…

Olenkin erittäin onnellinen että nyt minulla on mahdollisuus antaa herrojen muusikoiden kanssa tämä ilta Rakastajat-teatterin Kulttuuritehdas Kehräämössä.”

Illan listalta löytyy ”Encore”, ”Final” ja osin ”Avec Jacques Brel” –esitysten laulut, ja kanssani lavalta paksuine nuottikansioineen ilmiömäiset:

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
08.12.2021–08.12.2021
Kehräämö
Rakastajat-teatteri
WWW