Tulitikkutehtaan tyttö

Tulitikkutehtaan tyttö

Iiris työskentelee tulitikkutehtaassa liukuhihnan äärellä. Vaikka hän on jo aikuinen, hän asuu edelleen kotona äitinsä ja isäpuolensa kanssa. Heidän elämänsä on vähäpuheista, suorastaan mykkää. Hiljaisuuden keskellä Iris huolehtii perheen elannosta paeten todellisuutta romanttiseen kirjallisuuteen. Hänessä elää toive, että jonain päivänä kohtaisi myös oman rakkaansa. Iiris käy viikonloppuisin tansseissa, mutta hänen osansa on olla seinäruusu. Iiris ei kuitenkaan luovuta vaan palkkarahoillaan hän hankkii kauniin punaisen leningin. Tanssibaarissa Iiris tapaa liikemies Aarnen ja tuntuu kuin koko maailma viimein hymyilisi hänelle. Iiriksen haaveet saavat säröjä, kun rakastettu yllättäen torjuu hänet. Nuoren naisen unelmat kariutuvat, mutta Iiris ei suostu alistumaan. Hän päättää valita itse oman kohtalonsa!

Tarina tulitikkutehtaan tytöstä tarkastelee vilpittömän ja hyvää toivovan ihmisen sekä epäoikeudenmukaisen maailman välistä jännitettä. Työläisperheen arkea tarkkanäköisesti kuvaava teos osoittaa millaisiin ratkaisuihin maailman riistämä ihminen voi olla valmis. Näytelmä on kuorrutettu elokuvallisella visuaalisuudella, kauneudella ja huumorilla, joka auttaa katsojaa asettautumaan tunteita herättävien teemojen äärelle.

Porin Teatterissa ensi-iltansa saava kantaesitys pohjautuu Aki Kaurismäen kirjoittamaan ja ohjaamaan elokuvaan Tulitikkutehtaan tyttö, joka palkittiin mm. Berliinin elokuvajuhlilla sekä kotimaassa neljällä Jussi-palkinnolla.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
14.04.2023–14.04.2023
Porin Teatteri
WWW