Valehtelijan peruukki

Valehtelijan peruukki

Kymmenen vuotta sitten KOM-teatterissa sai ensi-iltansa suursuosittu Odotus-näytelmä, elämänkerrallinen teos Pirkko Saisiosta ja Marja Packalénista. Odotuksen tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, VALEHTELIJAN PERUUKKI, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta. Kantaesitys oli 12.9.2019 Helsingin KOM-teatterissa, jossa esitykset myytiin loppuun.

Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia.

Valehtelijan peruukin ohjaaja Heini Junkkaala kertoo:

”Näytelmä on pikakelaus Marjan ja Saikin elämän vuosikymmenistä, he ovat teoksessa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Itse koen, että on vapauttavaa päästä todistamaan, miten kyky lempeään itseironiaan lisääntyy iän myötä. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa.”

Kaksi esitystä: SU 11.4.2021 klo 16 ja MA 12.4.2021 klo 19.00 alkaen!

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
03.04.2022–04.04.2022
Hallituskatu 14,28100 PORI
Porin Teatteri
WWW