Validi Karkia 12v.: Mary Halvorson Amaryllis Sextet, Tapani Rinne & Mika Rintala

Validi Karkia 12v.: Mary Halvorson Amaryllis Sextet, Tapani Rinne & Mika Rintala

Validi Karkia -klubin 12-vuotisjuhlassa maailman parhaaksi DownBeatissa valittu kitaristi-säveltäjä Mary Halvorson yhtyeineen sekä Tapani Rinteen ja Mika Rintalan uusi duo.

Validi Karkia -klubi juhlii 12 vuotta ja 600 konsertin rajapyykkiä näyttävästi.
Esiintymään saapuu jazz-raamattu DownBeatin kansainvälisessä kriitikkoäänestyksessä kolmena vuonna peräjälkeen eri kategorioissa parhaaksi valitun amerikkalaisen kitaristi-säveltäjä-pedagogi Mary Halvorsonin Amaryllis Sextet ensimmäiselle Suomen vierailulleen yksinoikeudella Poriin.
Toisena esiintyjänä on porilaislähtöisten ambient-pioneerien Tapani Rinteen ja Mika Rintalan uusi kollaboraatio.

Ma 20.03.2023
Validi Karkia -klubi 600/12:
MARY HALVORSON AMARYLLIS SEXTET (USA)
Mary Halvorson, kitara
Adam O’Farrill, trumpetti
Jacob Garchik, pasuuna
Patricia Brennan, vibrafoni
Nick Dunston, kontrabasso
Tomas Fujiwara, rummut

TAPANI RINNE & MIKA RINTALA (Verde)
Tapani Rinne: bassoklarinetti, elektroniikka
Mika Rintala: elektroniikka, koskettimet

Promenadisali, showtime klo 20.00, ovet klo 19.00
Liput 49€, ovelta ja ennakkoon kukkesand@hotmail.com

Maailman arvostetuimman jazzlehden DownBeatin kriitikkoäänestyksessä vuosina 2017-2019 parhaimmaksi kategorioissa ’Guitarist’, ’Rising star composer’ ja ’Rising star jazz artist’ valittu uuden sukupolven tähti Mary Halvorson saapuu Poriin Validi Karkia -klubin 12 vuotta/600 konserttia -juhlaan. Esiintyminen on uuden Amaryllis-sekstetin debyytti- ja ainoa keikka Suomessa. Halvorson komeili DownBeatin kannessa jo 2018, mikä on huomionarvoista yhä niin maskuliinisessa jazz-maailmassa. Hän sai myös 2019 MacArthur-säätiön ’Genius’-stipendin, joka on suuruudeltaan 625 000 dollaria.
Vuonna 2022 julkaistut levyt Amaryllis ja Belladonna ovat saaneet runsaasti suitsutusta osakseen. The Guardian luonnehti kuukauden jazzlevyiksi valittuja albumeja viiden tähden arviossaan omaehtoisen jazzin uusiksi merkkipaaluiksi.
Amaryllis on vuoden parhaat levyt 2022 -listoja kokoavien eri arvovaltaisten musiikkimedioiden loppuvuoden 2022 listauksissa noteerattu korkealle. (Jazztimes, The Guardian, The Wire, The Quietus, Popmatters, DownBeat, NPR, Slate, Magnet, SWR2, Treblezine, jne.)

DownBeat *****/*****
The Guardian *****/*****

’Nightshift’

https://www.maryhalvorson.com/

Porilaislähtöiset Tapani Rinne ja Mika Rintala ovat tehneet tahoillaan tinkimättömästi musiikkiaan vuosikymmeniä. Emma- ja Yrjö-palkittu Tapani tunnetaan erityisesti Rinneradiosta ja yhteistyöstään Wimme Saaren, Edward Vesalan ja Teho Majamäen kanssa. Hän on säveltänyt paljon musiikkia myös filmeihin, teatteriin, radioon ja taidenäyttelyihin. Mika Rintala on julkaissut toistakymmentä albumia Verde-nimikkeen alla, joista tuorein on maaliskuussa julkaistu Kuusosa. Itserakennettujen modulaarisyntetisaattoreiden ja muiden ainutlaatuisten soittimien äänimaailmat veivät Mikan työstämään levyä myös yhdessä Henrik Otto Donnerin kanssa.
Rinteen ja Rintalan tuleva uniikki esitys on maailman ensi-ilta. Se pitää sisällään myös Rintalan työstämää kiehtovaa videomateriaalia.

Validi Karkia juhlii 600 konserttiaan ja 12 vuottaan porilaisena elävän musiikin kulttuurin puolestapuhujana. Tyylillisesti jazzpainotteinen ohjelma ei ole montaa genreä kavahtanut, vaan on tarjonnut kunnianhimoista musiikillista buffettia läpi vuoden. Validin konserteissa on esiintynyt mm. Carla Bley, Ralph Towner sekä Jethro Tullin, Björkin, Rolling Stonesin, Stingin, Frank Zappan, Tom Waitsin, Miles Davisin, King Crimsonin, Toton, Captain Beefheartin, Canin, John Zornin, Jeff Buckleyn, REM:in, Einstürzende Neubautenin ja Jimi Hendrixin muusikoita, kansainvälisiä uusia nimiä sekä mittava kattaus kotimaisia huippuja marginaalista mainstreamiin.
Validi on järjestänyt konsertteja Porissa tähän mennessä 43 eri paikassa. Venueina ovat toimineet mm. taidemuseo, Satakunnan Museo, Teljän kirkko, kauppahalli, vesitorni, raatihuone, Promenadisali, Mies-Laulun talo, Studio Hilkka, Antikvariaatti Markku Ranta, Music-Divari Green River, jne. Validissa on vuosien varrella esiintynyt yli 1700 muusikkoa 31 eri maasta.

Validin keikat 2011 alkaen:
https://www.gigbeans.com/lists/10/validi-karkia

https://www.theguardian.com/music/2022/may/13/mary-halvorson-amaryllisbelladonna-review-new-landmarks-in-an-inimitable-jazz-discography

https://downbeat.com/reviews/detail/amaryllis-belladonna

VALIDI KARKIA -KLUBIN OHJELMISTOA 2023

Su 19.03.2023 Validi Karkia 12v. synttärietkot: Jonathan Kreisberg & Marko Churnchetz (USA/SL)
Raatihuone, showtime klo 15.30

Ma 20.03.2023 Validi Karkia 12v./600:
Mary Halvorson Amaryllis Sextet (USA)
(Mary Halvorson, Patricia Brennan, Adam O’Farrill, Jacob Garchik, Nick Dunston, Tomas Fujiwara)
Tapani Rinne & Mika Rintala (Verde)
Promenadisali, showtime klo 20.00

Validi Karkia on tour:
Jeff Berlin Quartet (USA/IL/CL)
(Jeff Berlin, Asaf Sirkis, Emilio García, Jorge Vera)
05.04.2023 Suistoklubi, Hämeenlinna
Liput:Tiketti
06.04.2023 Mikaelsgården, Pori
showtime klo 19.00
Liput kukkesand@hotmail.com

23.05.2023
ANDRE NIERI X GRAND DISCOVERY (BR/FI)
(Andre Nieri, Tuomas Rauhala, Panu Rauhala, Ari-Pekka Kauppinen)
Studio Hilkka, Pori
Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30

Validi Karkia Kesädimensio
To 20.07.2023 Ahmed Ag Kaedy (Mali), Will Guthrie (Australia)
Viikkari, showtime klo 18.00
Su 23.07.2023 Nina Nastasia (USA)
Viikkari, showtime klo 18. 00

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
20.03.2023–20.03.2023
Validi Karkia -klubi
WWW