Validi Karkia #288: SYLVAIN DARRIFOURCQ In Love With (FRA)

Validi Karkia #288: SYLVAIN DARRIFOURCQ In Love With (FRA)

Rumpali Sylvain Darrifourcqin intensiivinen In love with -trio venyttää jazzin käsitettä yli genrerajojen. Ranskalaisen uuden jazzkentän kovimpiin tekijöihin lukeutuvaan hypnoottiseen kolmikkoon kuuluvat veljekset viulisti Théo Ceccaldi ja sellisti Valentin Ceccaldi.

Pe 08.11.2019 Validi Karkia -klubi #288:
SYLVAIN DARRIFOURCQ In Love With (FRA)
(Théo Ceccaldi, Sylvain Darrifourcq, Valentin Ceccaldi)
Gallen-Kallelankatu 12, Pori. Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30
Liput 15 €.Konsertti on ikärajaton.
Ennakot: Music-Divari Green River, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki sekä kukkesand at hotmail.com
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi & Vapaat Äänet / puh. 044-2409358
Liity Validin sähköpostilistalle: kukkesand@hotmail.com

Rumpali Sylvain Darrifourcqin oudon kaunis In Love With -trio venyttää jazzin käsitettä yli genrerajojen. Ranskalaisen uuden jazzkentän kovimpiin tekijöihin lukeutuvaan hypnoottiseen kolmikkoon kuuluvat veljekset viulisti Théo Ceccaldi ja sellisti Valentin Ceccaldi. Pyörremyrskymäisen April Jazzin (2018) keikan jatkoksi In Love With saapuu nyt Suomeen kahdeksan konsertin kiertueelle, joka päättyy maanantaina 11.11. Helsinkiin jaZZanti-konserttiin WHS Teatteri Unionissa.

Kiertueella kuullaan musiikkia yhtyeen tuoremmalta Coitus Interruptus -albumilta (2018). Ilmaisu on saanut vahvoja vaikutteita William Faulknerin ja Samuel Beckettin romaaneista, missä erilaiset aikaikkunat ja subjektiiviset kokemukset tapahtuvat sekasortoisesti, lähes tulkitsemattomalla kielellä. Tämä musiikki on kuin riemastuttava, hermostunut ja virtuoottinen tapahtumaketju, jossa jännite ei hellitä hetkeksikään ja joka tähtää olennaiseen: välttämään päätöspistettä.

“Rytmistä hulluutta, shamanismia, jossa kapulat ja jouhet lentävät. Sylvain Darrifourcqin sävellyksiä ja polyrytmistä nerokkuutta on todella vaikuttavaa kuulla. Ja harvoin kuulee jousisoittajilta niin primitiivisen rokahtavaa soittoa ja solistista lennokkuutta kuin Ceccaldin veljeksiltä. (…) Tämä on koettava!” – April Jazz 2018

Sylvain Darrifourcq (s.1979) opiskeli alunperin klassisia lyömäsoittimia. Sukupolvensa improvisoivien muusikoiden ja säveltäjien keskuudessa hänen rajoja rikkova uteliaisuutensa on tunnettua, joten hän on hyvin kysytty muusikko. Hän on tehnyt yhteistyötä lukuisten ranskalaisten, eurooppalaisten ja amerikkalaisten taiteilijoiden kanssa, kuten Joëlle Léandre, Tony Malaby, Michel Portal, Louis Sclavis, Marc Ducret, Andrea Parkins, Elise Dabrowski, Kit Downes… 2009 hän sai « Victoire du Jazz »-tunnustuksen osana Emile Parisien Quartetia, jonka rumpalina hän on toiminut yli 10 vuotta. Nykyään hänen persoonallista ilmaisuaan voi kuulla yhtyeissä MILESDAVISQUINTET!, IN LOVE WITH ja TENDIMITE. Hän työskentelee säännöllisesti myös tanssijoiden, videotaiteilijoiden ja elokuvantekijöiden kanssa.

Darrifourcqin soittoa kuullaan Suomessa myös ennen tätä kiertuetta. Tiistaina 29.10. Koko Jazz Clubilla rumpali yhdistää ensimmäisen kerran voimansa trumpetisti Verneri Pohjolan ja basisti Eero Tikkasen kanssa osana Jazz Connective -tapahtumaa. Kiitetty Hermia-Darrifourcq-Ceccaldi -trio, johon rumpalin lisäksi kuuluvat belgialaissaksofonisti Manuel Hermia ja Valentin Ceccaldi soittaa Tampere Jazz Happeningissa lauantaina 2.11. Tampereen tämän vuoden vahvasti ranskalaishenkinen ohjelma raivaa myös näytönpaikan Théo Ceccaldin omalle kuusihenkiselle Freaks-superyhtyeelle.

Sylvain Darrifourcq: rummut, sävellykset
Théo Ceccaldi: viulu
Valentin Ceccaldi: sello

https://sylvaindarrifourcq.bandcamp.com/album/in-love-with-coitus-interruptus

Sylvain Darrifourcq IN LOVE WITH Valentin & Théo Ceccaldi
Teaser video Coitus Interruptus (2018)

Kiertueen tuotanto: association Hector
Kiertueen buukkaus ja managerointi : Vapaat äänet
Kiertueetta tukevat: Adami, AJC, Bureau Export, Institut Francais, Spedidam

VALIDI KARKIA SYYSKAUSI 2019
ma 05.08. Mary Ocher (RUS/DE)
pe 16.08. Tolonen-elokuva (ohj. Lasse Keso), live: Ramblin’ Jazz Quartet feat. Jukka Tolonen
pe 30.08. Organ Free (Kalle Salonen-Antero Priha-Hannu Pikkarainen)
pe 13.09. Sähköpaimen, Samanna-yhtyeen levynjulkaisu
to 26.09. Jean-Marc Foltz & Stéphan Oliva (FRA) GERSHWIN
la 05.10. Edu Kettunen ’Kaivo aavikolla’ -levynjulkaisukonsertti
ti 15.10. Carla Bley Trios (USA/UK) (Carla Bley, Steve Swallow, Andy Sheppard)
ke 23.10. Kari Antila & New New Trio (BE/USA/DEN/FIN), Antero Mentu Landscaping Team
pe 01.11. Ylva Haru soolo, Belize-trion levynjulkaisu
pe 08.11. Sylvain Darrifourcq IN LOVE WITH (FRA) (Sylvain Darrifourcq, Théo Ceccaldi, Valentin Ceccaldi)
su 17.11. Olli Hirvonen Quartet (USA/FIN) (Olli Hirvonen, Luke Marantz, Marty Kenney, Nathan Ellman-Bell)
ke 27.11. Anna Högberg, Anni Elif Egecioglu, Elin Forkelid, Sergio Castrillon (SWE/FIN/COL)
pe 29.11. Iro Haarla Quartet (Iro Haarla, Juhani Aaltonen, Ulf Krokfors, Markku Ounaskari)
Su 08.12. Oddarrang ’Hypermetros’ -levynjulkaisu (Olavi Louhivuori, Ilmari Pohjola, Osmo Ikonen, Lasse Sakara, Lasse Lindgren)
Ti 31.03.2020 Validi Karkia 9-v.: Frank Gambale All Star Band (USA/FRA)

Validi Karkia on ympärivuotinen voittoa tavoittelematon kansainvälisen elävän musiikin konserttijärjestäjä Porissa. Vuodesta 2011 alkaen Validissa on koettu 23 eri osoitteessa yli 500 artistia/yhtyettä, joissa muusikoita reilut 1500 ja kaikkiaan 28 eri kansallisuutta. Jyrki Laihon kuratoima ohjelmisto painottuu jazziin, mutta esittelee myös muita huipputekijöitä genre-vapaasti marginaalista mainstreamiin.

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
08.11.2019–08.11.2019
Gallen-Kallelankatu 12. Pori
Validi Karkia -klubi
WWW