Validi Karkia #290: Högberg/Egecioglu/Forkelid/Castrillón & Finn Loxbo (SWE/FIN/COL)

Validi Karkia #290: Högberg/Egecioglu/Forkelid/Castrillón & Finn Loxbo (SWE/FIN/COL)

Suomalais-ruotsalais-kolumbialainen sellojen ja saksofonien kvartetti heittäytyy improvisaation maailmaan lähtökohtana jazz, klassinen ja kokeellisuus. Muusikot ovat tuttuja yhtyeistä Elifantree, Doglife ja Anna Högberg Attack. Mm. Mats Gustafssonin Fire! Orchestrassa vaikuttanut ruotsalais-kitaristi Finn Loxbo soittaa soolona akustisella kitaralla ilmaisua, joka tavoittaa The Wire-lehden mukaan Derek Baileyn ja Jim Hallin leikkauspisteen.

Ke 27.11.2019
Validi Karkia #290:
HÖGBERG / EGECIOGLU / FORKELID / CASTRILLON (SWE/FIN/COL)
FINN LOXBO (SWE)
Gallen-Kallelankatu 12, Pori.
Showtime klo 19.00, ovet klo 18.30
Liput 20€. Konsertti on ikärajaton. Lapset puoleen hintaan.
(Ennakot: Music-Divari Green River, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki ja kukkesand@hotmail.com)
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

HÖGBERG / EGECIOGLU / FORKELID / CASTRILLON (SWE/FIN/COL)

Anna Högberg – saksofoni
Anni Elif Egecioglu – sello, ääni
Elin Forkelid – saksofoni
Sergio Castrillón – sello

”Sukellus kuun tasolta / muuttohaukan nopeudella / Kuolleen meren alimpaan syvänteeseen / missä epätodellisen suolainen vesi tunkeutuu silmiisi ja pistelee kuin punaisen meduusan rihmat / ja sitten takaisin pinnalle juuri ajoissa saadaksesi ruotsalaisen kahvihetken bensiiniasemalla Smålandissa / ennen kuin palaat kotiin hyräilläksesi tuutulaulun pienelle nukkuvaan menevälle tytölle”

Högberg / Egecioglu / Forkelid / Castrillón: neljä uskaliasta muusikkoa, kaikilla ainutlaatuinen ja väkevä improvisoidun musiikin ilmaisukyky. Heidän taustoinaan ovat jazz, klassinen ja elektroninen musiikki ja he soittavat ensimmäistä kertaa yhdessä sello-saksofonikvartettina. Valmistaudu luovaan konserttiin, jossa kvartetin lisäksi kuulemme duoesityksiä. Pääasia on tietenkin improvisaatio.

Muusikot ovat tuttuja yhtyeistä Elifantree, Frank Frank Frank, Augur Ensemble, Doglife, Anna Högberg Attack, Spark Duo, Sol Sol.

Elin Forkelid: https://www.facebook.com/elinlarsson1984
Anna Högberg: https://www.facebook.com/anna.hogberg.77
Anni Elif: https://www.annielif.com/
Sergio Castrillón: https://sergiocastrillon.com/

FINN LOXBO (SWE)
Finn Loxbo on ruotsalainen kitaristi improvisoidun ja kokeellisen rockin maailmassa. Hänen repertuaarissaan on soolokonsertteja, erilaisia akustisia kollaboraatioita Anders Vestergaardin, Lisa Ullénin ja Karin Johanssonin kanssa ja isompia sähköisiä kokoonpanoja kuten Strändernas Svall, Doglife ja Mats Gustafssonin Fire! Orchestra.

”An acoustic guitar contains unexpected capacities for sonic expression. And Finn Loxbo is a master of discovering them, and of making great art out of these possibilities. While in his hands … the metal and wood of the acoustic guitar is singing completely new songs.”
– Johan Jacobsson Franzén / Orkesterjournalen

”This intrigues me from the very first note.. manages to find mid-point between Derek Bailey and Jim Hall.”
– Brian Morton / The Wire

www.giktrecords.com

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
27.11.2019–27.11.2019
Gallen-Kallelankatu 12, Pori
Validi Karkia -klubi
WWW