Validi Karkia #292: ODDARRANG ’Hypermetros’-levynjulkaisu

Validi Karkia #292: ODDARRANG ’Hypermetros’-levynjulkaisu

Rumpali ja säveltäjä Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang Hypermetros-albumin levynjulkaisukeikalla.
”Tämä albumi kiitää aivan omilla radoillaan, kiertäen useampaa tähteä ja vähintäänkin muutamaa muuta mysteeristä ilmiötä.” -Desibeli.net 5/5 tähteä
”Kokonaisuus vaikuttaa aiempiin verrattuna kiteytyneemmältä ja keskittyneemmältä.” – Helsingin Sanomat 5/5 tähteä

Su 08.12.2019
Validi Karkia #292: ODDARRANG
Kulttuuritalo Annankatu 6, Pori.
Showtime klo 18.00, ovet klo 17.30
Liput 25€. Konsertti on ikärajaton. Lapset puoleen hintaan.
(Ennakot: Music-Divari Green River, Antikvariaatti Markku Ranta, Pihlajamaan Musiikki ja kukkesand@hotmail.com)
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358

ODDARRANG
Olavi Louhivuori: rummut & syntetisaattori
Osmo Ikonen: sello & syntetisaattorit
Ilmari Pohjola: pasuuna & syntetisaattorit
Lasse Sakara: kitara
Lasse Lindgren: basso & syntetisaattorit

Elokuvallisista ja tunnelmallista instrumentaalieepoksistaan tunnettu Oddarrang julkaisi uuden albuminsa Hypermetros Edition Recordsin kautta 27. syyskuuta. Lyömäsoittaja Olavi Louhivuoren luotsaaman kvintetin uutukaisella mieleenpainuvat melodiat ja tunteikkaat teemat kasvavat majesteetillisen kauniiksi musiikiksi, jossa kajastaa toiveikkuuden hohto. Oddarrang juhlii uuden levynsä julkaisua kiertämällä Suomessa loppuvuodesta 2019 sekä Euroopassa keväällä 2020.

Levyn nimi Hypermetros on johdettu kreikan kielen mittaamatonta tai valtavaa tarkoittavasta sanasta, heijastaen täydellisesti yhtyeen kunnianhimoa ja visiota. Jossain post-rockin, jazzin ja elokuvamusiikin sävyjen määrittelemättömässä ristiaallokossa operoiva Oddarrang on työstänyt uutta albumiaan viimeisen kolmen vuoden ajan, ja nyt julkaistava lopputulos on helsinkiläiskvintetiltä syvällinen ja liikuttava voimannäyte. Louhivuoren rinnalla Oddarrangissa soittavat Lasse Sakara (kitara), Osmo Ikonen (sello & syntetisaattorit), Ilmari Pohjola (pasuuna & syntetisaattorit) ja Lasse Lindgren (basso & syntetisaattorit).

Vuonna 2006 perustetulla Oddarrangilla on takanaan pitkä historia, joka on rakentunut ystävyydelle, luottamukselle ja täydelliselle avoimuudelle. ”Olemme soittaneet yhdessä 15 vuotta, joten tässä bändissä muusikkous ja ystävyys ovat kuin kolikon kaksi puolta”, Olavi Louhivuori kertoo. ”Vahvuutemme kumpuaa hyvin erilaisista taustoista ponnistavista yksilöistä, joista jokaisella on uniikki lähestymiskulmansa musiikkiin. Tämä on aito sulatusuuni, missä eri ainekset yhdessä luovat kokonaisuuden, joka on enemmän kuin osiensa summa.”

Hypermetros alkaa ja päättyy ambient-tunnelmiin Louhivuoren kappaleilla Amber ja Blackstarr, joista ensimmäinen vie yölliseen ja melankoliseen metsämaisemaan ja jälkimmäinen kelluttaa avaruuden rajoilla, korkealla maapallon yläpuolella. Näiden välissä kuullaan Osmo Ikosen Ohlop, jossa pasuunan ja sellon kuljettamat melodiat risteilevät reippaassa post-rock-maisemassa, elämästä ja kuolemasta, ajasta ja läsnäolosta sanatonta tarinaansa lausuva Umi sekä henkilökohtaiseen menetykseen ja sen hyväksymiseen pohjaava 15 Years, molemmat Louhivuoren kynästä. Levyn keskeinen teos on Trichordon, basisti Lasse Lindgrenin vuonna 2018 säveltämä triptyykki (I. Hypermetros, II. Klimakos, III. Pandura), joka on omistettu viime vuonna traagisesti menehtyneelle islantilaiselle elokuvasäveltäjä Jóhann Jóhannssonille.

Hypermetros on eittämättä albumi uskollisimmille Oddarrang-faneille, mutta samalla myös erinomainen johdatus yhtyeen maailmaan vasta ensiaskeliaan ottaville kuulijoille. Ne, joille Oddarrangin tuotanto on jo tuttua, löytänevät Hypermetrosista enemmän yhtymäkohtia In Cineman (2013) ja Cathedralin (2009) kuin yhtyeen edellisen albumin Agarthan (2016) kanssa.

’HYPERMETROS’

https://open.spotify.com/album/1RYpMymZq0cZTicxDbvvIy

Oddarrang live:
2019
10.10. Suisto klubi, Hämeenlinna (FI)
11.10. G Livelab, Tampere (FI)
1.12. We Jazz 2019, Helsinki (FI)
4.12. Kerubi, Joensuu (FI)
5.12 Poppari, Jyväskylä
8.12. Validi Karkia, Pori

2020
17.3. Berlin, Auster Club (DE)
18.3. Tonne, Dresden (DE)
19.3. Jazzclub, Regensburg (DE)
20.3. Unterfahrt, München (DE)
21.3. Tempel, Karlsruhe (DE)
22.3. TBA, Bern (CH)
26.3. Scala, Ludwigsburg (DE)

http://editionrecords.com
http://oddarrang.com/
http://www.desibeli.net/arvostelu/7889
https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006282630.html

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
08.12.2019–08.12.2019
Annankatu 6, Pori
Validi Karkia -klubi
WWW