Validi Karkia -klubi: DUCRET-BLASER-MOCKŪNAS (FRA/CH/LT)

Validi Karkia -klubi: DUCRET-BLASER-MOCKŪNAS (FRA/CH/LT)

Su 26.11.2023
Validi Karkia -klubi:
MARC DUCRET-SAMUEL BLASER-LIUDAS MOCKŪNAS (Ranska/Sveitsi/Liettua)

Liudas Mockūnas – saksofonit
Samuel Blaser – vetopasuuna
Marc Ducret – kitara

Studio Hilkka, Pori
Showtime klo 18.00, ovet 17.30
Liput 29€, ennakkovaraukset kukkesand@hotmail.com

Kitaravelho Marc Ducret palaa Validiin ja Poriin kuuden vuoden tauon jälkeen. Vaikuttavan soolokeikan tarjonneella Ducret’lla on tällä kertaa Vapaat Äänet -kiertueella mukanaan mestarilliset pasunisti Samuel Blaser Sveitsistä ja saksofonisti Liudas Mockūnas Liettuasta.
Vuosikymmeniä yhteistyötä tehnyt trio pohjaa kokoonpanossa inspiraatiokseen Jimmy Giuffren, Jim Hallin ja Bob Brookmeyerin klassisen kolmikon. Oma soundi syntyy, kun jokainen soittaja on sävellysvastuussa.

Multi-instrumentalisti, säveltäjä ja bändiliideri Liudas Mockūnas on yksi Liettuan aktiivisimmista jazzmuusikoista, jatkuvasti tien päällä festivaaleilla ja klubeilla solmien uusia musiikillisia yhteistyömahdollisuuksia.
Solistina Mockūnas on esiintynyt
Hradec Králové Philharmonic Orchestran, Liettuan Valtion Sinfoniaorkesterin ja Liettuan Kansallisen Sinfoniaorkesterin kanssa, kuten myös St. Christopherin ja Klaipėdan kamariorkesterien kanssa ja Chordos jousikvartetin kanssa. Mockūnasin diskografia pitää sisällään noin 70 levyä ja hän on NoBusiness Recordsin perustaja ja pääsuunnittelija. Levy-yhtiö sai Vilnan jazzpalkinnon panoksestaan Liettuan jazzkentän hyväksi 2020.

https://mockunas.bandcamp.com/

Samuel Blaser voitti lukuisia palkintoja klassisen ja jazzin saralla opiskellessaan La Chaux-de-Fondsin konservatoriossa ja on valmistuttuaan soittanut lukuisissa big bändeissä, kuten Euroopan Radion Orkesterissa ja Wienin Art Orchestrassa.
Saatuaan Fulbrightin stipendin, hän opiskeli New Yorkin konservatoriossa ja myöhemmin asettui Berliiniin, jossa nykyään asuu.
Blaser kokee tulleensa muusikoksi joka tänä päivänä on, pääosin vanhemman ikäpolven kanssa tehdyn yhteistyön muokkaamana, tärkeimpinä Pierre Favre, John Hollenbeck, Gerry Hemingway, Marc Ducret, Paul Motian, Oliver Lake ja Daniel Humair.

https://www.samuelblaser.com/

Marc Ducret on yksi nykyajan omaperäisimmistä improvisoijista.
Esiintyessään hän luo vaikutelman
kokonaisesta orkesterista.
Akustinen ja sähköinen kitara aseenaan, itseoppinut virtuoosimme ei rajoita itseään tyylillisesti, vaan soittaa erottuen odottamatonta musiikkia. Taiteellisesti hänen palettinsa on äärimmäisen laaja.
Ducret on esiintynyt soolona oopperaproduktiossa, työskennellyt perinteisten kiinalaismuusikoiden kanssa ja äänittänyt lukuisia soundtrack-levyjä.
Nykyisin hän työskentelee myõs Ictus Contemporary Music Ensemblen kanssa.

https://www.marcducret.com/

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
26.11.2023–26.11.2023
Sisäänkäynti Annankadun puolelta.
Validi Karkia -klubi
WWW