Validi Karkia Tampere Special

Validi Karkia Tampere Special

Validi Karkian iltapäivän yllätyshappening tarjoaa pääkirjaston musiikkiosastolla ilmaiseksi parasta Tampereelta. Faarao Pirttikangas & Nubialaiset -yhtye esittää savolaista maailmanmusiikkikatsomusta livenä sekä Suomen merkittävin ja laaja-alaisin musiikkitoimittaja Jussi Niemi pureutuu hiljattain julkaistun kirjansa Kootut Naamakirjat Vol. 1 musiikkiesseisiin, niiden kohteisiin (Iggy Pop, Dr John, Nico, Ali Farka Toure, Badding, Jukka Tolonen, jne) ja haastattelemisen saloihin toisen toimittaja-kirjailija Markku Salon haastattelemana.

Ke 04.12.2019
Validi Karkia -klubi – Tampere-special:
FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET
JUSSI NIEMEN NAAMAKIRJAT w/ MARKKU SALO
Porin pääkirjaston musiikkiosasto, Gallen-Kallelankatu 12
Vapaa pääsy. Showtime klo 13.00-15.00
Konsertin järjestää Validi Karkia -klubi / puh. 044-2409358
Liity Validin sähköpostilistalle: kukkesand@hotmail.com

FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET (klo 13.00)
Finnish Blues Awardsin vuoden 2018 bluesmuusikkona ylistämä ja
palkitsema Faarao Pirttikangas saapuu Nubialaiset-yhtyeineen Poriin syvän savolaisen mystiikan merkeissä esiintymään Porin pääkirjaston musiikkiosastolle.

Varpaisjärveläinen tarinankertoja luo kuumeisia katseita kosmoksemme mahdollisiin tulevaisuuksiin sekä hämmentäviin menneisiin yksityiskohtiin: Kenen päälle Hiiden hurtta urinoi? Kuka kantaa käärmeitä? Mitä yhteistä on ruoskalla ja minimoogilla?

Tampereen lähiöteollisuusalueelta maailmaa tarkkailevan mestarillisen tarinankertojan teos on mielikuvitusmaailmanmatkailua
parhaimmillaan, kuten Mika Waltarilla konsanaan. Roskasta syntyy
kullanloisteisia seikkailuja, eikä koskaan mene niin hyvin, etteikö
vähän rapa roiskuisi. Elämän raadollisuudet kohdataan vanhan hyvän ystävän tavoin ja samalla kohteliaasti tervehditään suurta mysteeriä.

Faarao Pirttikankaan väkevästi Savolta sekä koko maailmankaikkeudelta maistuvan kertomusten takana operoi avaruusetnon maailmanmestarit, Nubialaiset-yhtye puhaltimin, viuluin ja lyömäsoittimin. Yhtyeen hypnoottisen riemullinen sointi pakottaa ylös ja ulos – Motelli Skronkle-yhtyeen termein – ”hogaamaan” aikojen loppuun asti.

Yhtyeen tänä vuonna ilmestyneen Syvä Sawo -albumin kappale ”Henki höyrytköön” voitti YLE:n Radio Suomen Levylautakunnan ja he olivat juuri hiljattain myös ohjaaja-kirjailija Juha Hurmeen ja Tuomari Nurmion Kalevala-produktiossa mukana.

FAARAO PIRTTIKANGAS & NUBIALAISET
Faarao Pirttikangas: laulu, kitara
Pentti Dassum: basso
Inari Ruonamaa: puhaltimet
Lassi Piironen: pasuuna
Konsta Eskelinen: viulu
Kusti Vuorinen: haitari
Niko Taskinen: perkussiot

https://www.youtube.com/watch?vmRYw9fPW2hw
https://www.youtube.com/watch?vYgFkW6L9z2M

https://www.faaraopirttikangas.fi/

JUSSI NIEMEN NAAMAKIRJAT VOL.1 (klo 14.00)
Jussi Niemi (s. 1950) aloitti uransa musiikkijournalistina jo 1970-luvun alussa Musa- ja Soundi-lehdissä. Hänen kiinnostuksensa ja asiantuntemuksensa kattaa lähes koko rytmimusiikin kentän bluesista, jazzista ja folkista rockiin, funkiin reggaeen, räppiin ja afrobeatiin. Niemi on kunnostautunut myös musiikkikirjojen kehuttuna suomentajana. Hänen viimeaikaisia käännöstöitään ovat Johnny Winter -elämäkerta Rankkaa menoa sekä Charles Mingusin omaelämäkerta Koiraakin kurjempi.Kesällä 2019 ilmestynyt Kootut naamakirjat, vol. 1 perustuu Niemen Soundi-lehdessä vuosien saatossa julkaistuihin musiikkiesseisiin.
Jussi Niemeä jututtaa yhteiskuntatieteiden tohtori Markku Salo (synt. 1961), joka on tehnyt pari vuosikymmentä mielenterveystyötä ja jazzohjelmia YLE Radio Yhdelle 25 vuoden ajan. Hän on työskennellyt Keravan nuorisovankilassa, Mielenterveyden keskusliitossa ja Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrisessa sairaalassa. Hän sai Italian tasavallan ritarin arvonimen vuonna 2005. Salolta julkaistiin tänä vuonna kirja Hullut mielenterveysmarkkinat.

—————————————————————
Validi Karkia on ympärivuotinen voittoa tavoittelematon kansainvälisen elävän musiikin konserttijärjestäjä Porissa. Vuodesta 2011 alkaen Validissa on koettu 23 eri osoitteessa yli 500 artistia/yhtyettä, joissa muusikoita reilut 1500 ja kaikkiaan 28 eri kansallisuutta. Jyrki Laihon kuratoima ohjelmisto painottuu jazziin, mutta esittelee myös muita huipputekijöitä genre-vapaasti marginaalista mainstreamiin.
Liity Validin sähköpostilistalle – kukkesand at hotmail.com

Lisätietoja

Tapahtuman tiedot
04.12.2019–04.12.2020
Pori, Pääkirjaston musiikkiosasto, Pori
Validi Karkia -klubi