Yyteri kehittyy

Rakennamme Yyterille kasvua

Vuonna 2016 Porin kaupunki teki rohkean teon valitessaan matkailulle kärkikohteen. Kohteen jota viedään määrätietoisesti eteenpäin vuosittaisilla investoinneilla ja vahvalla markkinoinnilla.

Yyteriin investoidaan, koska kohteessa nähdään sen valtava potentiaali

Rakennamme Yyteristä ympärivuotista kohdetta, joten tavoittelemme uusia kohderyhmiä, entistä monipuolisempaa palvelukokonaisuutta sekä suurempaa majoituskapasiteettia.

Tähän mennessä Yyterissä on uusittu rannan infraa kauttaaltaan, aina vessoista penkkeihin, pukukoppeihin, roskiksiin, kulkusiltoihin ja uimavalvojantorneihin, on laadittu strategiset tavoitteet ja luotu yleissuunnitelma sekä ohjelma kasvua vauhdittamaan. Yyterin rantaa ympäröi upea luonto lukuisine luontotorneineen ja johon on rakennettu uusia reittejä jo olemassa olevien lisäksi, kuntoilulaitteineen ja kuntoportaineen.

Ydinalueen yleissuunnitelma on laadittu ja toteutuksessa, ja kasvuohjelma valmistui lokakuussa 2020.

Yyterin toimenpiteitä kuvina 2021

kasvuohjelmalla vetovoimaa

Kasvuohjelman tarkoituksena on konkretisoida Yyterin visio kasvuksi.

Kasvuohjelman avulla perustellaan Porin kaupungin Porin rannikon alueelle tehtävät investoinnit, tuetaan alueen strategista kehittämistä pitkällä tähtäimellä sekä mahdollistetaan uusien yksityisten investointien toteutuminen alueella. Tutustu kasvuohjelmaan

kasvutavoitteet vuoteen 2030

majoitus

Yyteri tarjoaa monipuolisesti elämyksellisiä majoitusvaihtoehtoja, jotka vastaavat eri kohderyhmien odotuksiin ja pidentävät kävijöiden viipymää.

aktiviteetit

Yyteri täyttää kansainvälisen matkailudestinaation määritelmän, ja sen palvelutarjonta on ympärivuotista, pitkälle tuotteistettua ja saatavilla joka päivä.

Liikkuminen ja saavutettavuus

Yyteri on ympäri vuoden hyvin saavutettavissa kestävillä kulkumuodoilla. Yyterin sisäiset yhteydet ovat sujuvat ja houkuttelevat tutustumaan palvelutarjontaan nykyistä laajemmin.

yhteistyö, brändi ja tunnettuus

Monipuolisista, kestävistä palvelukonsepteista tunnettu rohkea Yyteri tunnetaan meillä ja maailmalla.

Kehityshankkeet vievät Yyterin aluetta eteenpäin ja vahvistavat asiakaskokemusta

Yyterin matkailualueen ytimeen eli Yyterin aukiolle ja sen ympäristöön on alkuvuodesta 2019 luotu yleissuunnitelma, jonka tarkoituksena on parantaa Yyterin houkuttelevuutta, tunnistettavuutta, yleisilmettä, käytännön toimivuutta, sekä luoda uusia mahdollisuuksia Yyterin käyttäjille sekä uusia edellytyksiä liiketoiminnalle. Tutustu yleissuunnitelmaan.

Uudet suunnitteilla olevat kehityshankkeet synnyttävät vetovoimakohteita, joiden kautta Yyteri voi profiloitua entistä vahvemmin. Kehityshankkeet synnyttävät myös positiivisen kehittämisen kierteen alueelle.

yyteriä kehitetään kestävästi

Yyteriä kehitetään kärkiajatuksilla: luonto, ranta, puhtaus ja turvallisuus. Painopisteenä on vastuullisen matkailun edistäminen Yyterissä. Kehittämistyötä tehdään luontoarvot edellä ja kestävää tulevaisuutta ajatellen, tavoitteena rannan autenttisuuden ja puhtauden säilyttäminen tuleville sukupolville.

Vuonna 2022 Yyteristä tuli Suomen ensimmäinen kohde uimarantakategoriassa, jolle on myönnetty Blue Flag -sertifikaatti. Blue Flag on yksi maailman tunnetuimmista ympäristösertifikaateista rantojen, vierasvenesatamien ja vastuullisen veneilymatkailun toimijoille.

Lisäksi Yyteri on Suomen ensimmäinen matkailukohde, jolle Green Key -sertifikaatti on myönnetty. Green Key on yksi maailman johtavista matkailualan ympäristömerkeistä. Lue lisää!

vuosi 2021

Vuonna 2021

390 000

onnellista kävijää

sesongin huippuviikko

53 000

kävijää viikossa (vko 28)

kesä-elokuu

n. 312 000

onnellista kävijää

kävijöitä keskimäärin kesä-elokuu

n. 24 000

per viikko

(Luvut perustuvat neljään käytössä olevaan laskuriporttiin.)

yyteri koetaan ainutlaatuiseksi paikaksi

69

nps-suositteluindeksi* vuonna 2018

43,7%

vastaajista antoi kävijätutkimuksessa yyterille täydet 10 pistettä

5/10

huonoin yyterin saama arvosana, jonka antoi tuhannesta vastaajasta kolme

visio

Pohjoismaiden upein, henkeäsalpaavan kaunis, houkuttelee palveluilla ympärivuoden, helteistä huolimatta. Yyteriä kehitetään yhä houkuttelevammaksi vapaa-ajan kohteeksi, jossa yhdistyvät Yyterille uniikit ja ominaiset vahvuudet: vertaansa vailla oleva hiekkaranta, silmiä hivelevät maisemat, monipuoliset ulkoilureitit, laadukkaat palvelut sekä innostavat aktiviteetit.

Yyterin luonto on uniikki vetovoimatekijä. Yyterissä, Selkämeren kansallispuistossa ja Natura-statuksessa yhdistyvät nousussa olevat matkailuvaltit: puhdas luonto, rauha, turvallisuus, sekä kestävä kehitys. Yyterin kaikessa kehittämisessä kunnioitetaan näitä vetovoimatekijöitä. Tutustu Yyterin strategiaan

Ota yhteyttä

Tove Vesterbacka

Erityisasiantuntija

Yyterin kehittämisen kokonaisuus

Elinvoima- ja ympäristötoimiala

+358 44 701 3085 tove.vesterbacka@pori.fi

Lauri Kilkku

Toimialajohtaja Elinvoima- ja ympäristötoimiala, Yyterin kehittäminen, Invest in Yyteri

+044 701 1019 lauri.kilkku@pori.fi