Kallo & Uniluoto

Kun tie päättyy – alkaa unelmointi

Kun porilainen rakastuu, vie hän kultansa Kalloon ihailemaan meren sileiksi suutelemia kallioita. Kun hän eroaa, hän palaa katselemaan kuinka myrsky pieksee samoja kiviä.

Kallo on pieni kallioinen saari, jonne pääsee ajamalla valtatie kakkosta suoraan kertaakaan kääntymättä – vaikka Helsingistä asti. Sen maisemat ja tunnelma jättävät jäljen vierailijoiden sydämiin. Uniluoto taas on kaupunginosa Kallon vieressä, jossa voi aistia meren rauhan sekä rauhattomuuden puhtaimmillaan.

Suosittelemme tutustumaan alueisiin jalan ja toivomme kävijöitä kunnioittamaan alueen uniikkeja luontoarvoja, eläimistöä ja paikallisten asukkaiden yksityisyyttä.

PUUTALOT • Uniluodon katuja on vaikea astella ilman, että kutoo päässään muuttosuunnitelmia. Millaista elämä olisi täällä? Olisinko vihdoin onnellinen?

KALLON MAJAKKA • Majakan valo syttyi ensimmäisen kerran 15.9.1885. Kallo on suosittu kohde säällä kuin säällä, sillä majakan viereen pääsee autolla. Majakkaan on mahdollista päästä myös vierailemaan.

KOE MEREN RAUHA JA VOIMA• Meri ei ole koskaan samanlainen. Selkämeren tyrskyjä ja pauhuja pääset kokemaan Kallossa sekä Iso-Enskerin, Seliskerin ja Munakarin retkeilysaarilla.