Kallo & Uniluoto

Kun tie päättyy – alkaa unelmointi

Kun porilainen rakastuu, vie hän kultansa Kalloon ihailemaan meren sileiksi suutelemia kallioita. Kun hän eroaa, hän palaa katselemaan kuinka myrsky pieksee samoja kiviä.

Kallo on pieni kallioinen saari, jonne pääsee ajamalla valtatie kakkosta suoraan kertaakaan kääntymättä – vaikka Helsingistä asti. Sen maisemat ja tunnelma jättävät jäljen vierailijoiden sydämiin. Uniluoto taas on kaupunginosa Kallon vieressä, jossa voi aistia meren rauhan sekä rauhattomuuden puhtaimmillaan.

PUUTALOT • Uniluodon katuja on vaikea astella ilman, että kutoo päässään muuttosuunnitelmia. Millaista elämä olisi täällä? Olisinko vihdoin onnellinen?

SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG • Ihaile Suomen vanhimman urheiluseuran, vuonna 1856 perustetun purjehdusseura BSF:n veneitä samalla kun nautit viikonloppuisin tarjoiltavaa soppalounasta. Voit myös varata juhlatilat saunan ja cateringin kera.

KOE MEREN RAUHA JA VOIMA• Meri ei ole koskaan samanlainen. Selkämeren tyrskyjä ja pauhuja pääset kokemaan Kallossa sekä Iso-Enskerin, Seliskerin ja Munakarin retkeilysaarilla.

Tunnetko tyypin?

Platonin kutupaikka numero 1 – Kallo

Jos sulla on joku, kenen pöksyihin haluaisit päästä, niin vie hänet Kalloon. Saat heti vähän syvällisemmän tyypin leiman, kun luot katseesi horisonttiin ja hiljaa katselet meren myrskyämistä tai tyyntä aavaa. Upea paikka ja aika monen deitin kokemuksella tohdin väittää, ettei hommat jää sen jälkeen platonisiksi. Tai jos jää, niin ihan kiva siellä on kahvit ryystää nirsommassakin seurassa.

Platon (427–347 eaa.)
Kreikkalainen filosofi

Platonin somehaasteet Kalloon
  • Käy kauniina kesäpäivänä kallioilla piknikillä
  • Ota selfie majakan edessä — symboliikalla tai ilman
  • Kuvaa kultasi aavan meren edessä
Platonin kutupaikka numero 1 – Kallo