Reposaari

Tervetuloa taianomaiseen Reposaareen

Tee pyhiinvaellus hyvän mielen maanpäälliseen pääkaupunkiin – tuhansien merellisten tarujen ja tarinoiden Reposaareen.

Reposaari, Räfsö, Räpsöö, Reffzöö – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vielä enemmän sillä on tarjottavaa ennakkoluulottomille matkailijoille. Ihastuttavat vanhat rakennukset, monikulttuurifestivaali Reposfääri ja jännittävä linnakepuisto ovat vain murto-osa alueen tarjoamista elämyksistä. Kesäisin pääset tutustumaan Reposaareen Visit Porin järjestämillä kävelykierroksilla.

REPOSAAREN KIRKKO • Norjalaistyylinen tunturikirkko on vierailun arvoinen kohde – kuusikulmainen kirkkorakennus ja kahdeksankulmainen kellotapuli sekä kirkkopuistossa sijaitseva torpedovene S2:n muistomerkki ovat kombinaationa kuin Reposaarelaisen mielenmaiseman ruumiillistuma.

RAVINTOLAT • Saisiko olla tuoreita lähivesien kalaherkkuja Ravintola Merimestasta tai Ravintola Reposaaresta? Vai sittenkin sekoitus englantilaista pubikulttuuria ja reposaarelaista lähiruokaa gastropub Merry Monkissa? Ehkä kuitenkin perinteisempää kotiruokaa lounastupa Patriassa? Reposaaressa nälkä ei tosiaan pääse yllättämään.

Tunnetko tyypin?

Katariina Suuren muistot Reposaaresta

Aviomies leikkii nukeilla, poika vihaa mua ja oon ollut tosi busy tän mun Venäjä-proggiksen kanssa ja kelaillut esim. artesaanibissejä ja smoothiebaaria Eremitaasiin – etenkin nyt kun budjettivaje on saatu 1 % jengiltä back to people. Mut sit tuli se, että hell with calendars ja tulin Reposaareen chillaan, jottei startup ole pian burnout.

Jo hetki tätä organic beautya palauttaa mieleen sen, mikä on oikeesti for real. Niinku true autenttisuus eikä mitkään Twitter-seuraajat. Mä en jaksa kelailla mitä jengi musta ajattelee – mä haluan rakastaa täysillä ja mä haluan elää täysillä. Sitä on Reposaari – kuin rakastajan hekumallinen katse ennen first kissiä. Täällä tunnet merenkäynnin retrovibojen lämmittävän sua nopeammin kuin ehtisit kuivaamaan linkoamatta jätetyt pillifarkut ja Jacques Costeau -pipon polkemalla fiksipyörällä vastatuuleen.

Joka kortteli kertoo omaa legendaa ja ympäröivä nature sulkee sut omaan skeneen, vähän kuin kahvihipstereiden hiljainen hyväksyntä baristojen SM-kisojen vegaanisarjassa. Jäisin tänne for life, ellei pitäis laittaa kotipuolessa skeneä kondikseen.

 
Katariina II (1729–1796)
Venäjän keisarinna

Katariina Suuren reposaari-haasteet
  • Kuvaa paikallisesta ravintolasta tilattu lähiruoka-annos
  • Ota selfie museohinaaja Santun edessä
  • Perusta oma Reposaari-startup
  • Ota maisemakuva Linnakepuiston tähystystornista
  • Katso Samurai Rauni Reposaarelainen ja vieraile kuvauspaikoilla
  • Kerro kaikille miten outo meininki Reposaaressa on
Katariina Suuren muistot Reposaaresta