Saaristotie & Ahlainen

Kiireetön road trip kuvankauniissa maisemissa

Saaristotien ympärillä sinua tervehtivät meri ja maisemat – matkan varrelta löytyy myös idyllisen ihana Ahlaisten kylä.

Joskus matka on raskas ja määränpää helpotus – saaristotietä kulkiessa kiire kuitenkin unohtuu ja sielu lepää ylitsepursuavan kauneuden rauhoittamana. Luonto näyttää kauniit kasvonsa puhtaimmillaan ja onhan ihmisenkin kädenjälki tällä tiellä vaikuttavimmillaan siltojen, rakennusten ja tuulivoimaloiden muodossa.

Ahlaisten pieni kylä tarjoaa virkistävän idyllisen lepopaikan kulkijoille. Tätä valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä kelpaa ihastella vaikka jäätelö kourassa, kauniita kyläteitä pitkin tepastellen.

TUULIVOIMALAT • Massiiviset propellit saattavat toisinaan jakaa mielipiteitä ja sakeimmillaan keskustelu on johtanut jopa huoleen lepakoiden terveydestä. Yksi asia on kuitenkin varma – tuulivoimalat ovat vaikuttava näky.

KIRKKO • Kaunis vuonna 1796 rakennettu kirkko ja sen astetta nuorempi erillinen kellotapuli ovat kiehtova pala Suomen historiaa.

Tunnetko tyypin?

Ahlainen H.P. Lovecraftin silmin

Kun mu lemmikkimustekala Kutu-Vilho kuali, lähin Ahlasiin hoitaan järkyttynyttä miältäni. Hetke aikaa kaik’ oliki iha tiptop, mut mä nii meinasi hulluks tulla, ku luuli kuulevani jottai piru kelloi päässäni. Oli siäl kirkko, oikee hemmeti vanha ja komia puurakennus, mut ei oo kellotapulii lainkkas katol. Komia huussi o kyl pytinki vieree kyhätty. Iha vallanko tää oo jonku kultistie hallus koko mesta? Mu järkeni ei kest tätä ja lähren ny Amerikkaa toipuu näist kauhuist.

Hermanni Pekka Lovecraft (1890 — 1937)
Amerikkalainen kauhukirjailija

H.P.Lovecraftin somehaasteet Ahlaisissa
  • Ota dramaattinen selfie kellotapulin edessä
  • Perusta merihenkinen uskonlahko tai kultti
  • Suorita kolmen sillan lenkki ja hehkuta sitä somessa
Ahlainen H.P. Lovecraftin silmin