Selkämeren kansallispuisto

Merellistä magiaa ja saariston charmia

Kustavista Merikarvialle ulottuva Selkämeren kansallispuisto kutsuu sinua seikkailemaan laineillaan ja rannoillaan.

Älä lähde merta edemmäs kalaan, vaan nouse veneeseen ja pyydä lounaasi itse. Saaliin voi käydä loimuttamassa saarilta löytyvillä nuotiopaikoilla. Hyvällä tuurilla voit tehdä tuttavuutta harmaahylkeiden kanssa tai moikkailla merikotkia. Vieressä oleviin saaristokohteisiin pääsee tutustumaan myös ilman omaa venettä kesäisin järjestettävillä rannikkoristeilyillä Säppiin ja Iso-Enskeriin.

SÄPPI • Tällä majakkasaarella pääset etsimään mufloneita eli villilampaita ja paistamaan nuotiolle makkaroita. Opastetuilla reissuilla voi kiivetä myös Säpin majakkaan historialuennon kera.

MUNAKARI • Kalastajien suosima saari tarjoaa vierailijoiden käyttöön päivätuvan, jonka saa kylmänäkin päivänä lämpimäksi kamiinan avulla. Ei sovi sekoittaa Yyterin uimarannan edustan Munakariin.

ISO-ENSKERI • Retkeilysaaren kauniissa luonnossa vietät mukavan retkipäivän pirunpeltoa ihaillen, uiden ja eväitä syöden. Veneretkiä Iso-Enskeriin järjestetään kesäisin.

Selkämeren aallot kutsuvat

chevron_right

Nuotiopaikka merinäköalalla

Mahtava uusi nuotiopaikka Yyterissä ihan meren äärellä.

chevron_right

Iso-Enskerin, Seliskerin ja Munakarin retkeilysaaret

Retkeilysaarten kauniissa ja monipuolisessa luonnossa voi viettää mukavan retkipäivän luontoon tutustuen ja nuotioeväistä nauttien.

chevron_right

Kaljaasi Ihana

Tule, näe, haista ja koe vanhanajan tunnelma aidolla, perinteisellä purjelaivalla, kaljaasi Ihanalla! Kaljaasi Ihana tekee yleisö-ja tilauspurjehduksia touko-lokakuussa.

chevron_right

Kallo

Suomen kovimmat surffaajat tuntevat Yyterin ja Mäntyluodon peuhukkaat pauhut. Mäntyluodossa voi kokea reippaiden surffaussäiden lisäksi mahtavia syysmyrskyjä ja ripauksen merimies-romantiikkaa.

chevron_right

Veneretki Iso-Enskeriin

Veneretkille pääsee taas kesällä -22! Virkisty veneretkellä! Lähde yleisövuorolla tutustumaan karun kauniiseen Iso-Enskeriin.

chevron_right

Veneretki Säpin majakkasaarelle

Veneretkille pääsee taas kesällä -22! Lähde perinteisellä kalastusveneellä tutustumaan Säpin majakkasaareen!

chevron_right

West Coast Watersports

Avoinna taas ensi kesänä -22! Vuokraamme välineet vesillä viihtymiseen!

chevron_right

Yyterin Surfkeskus – merellistä harrastamista

Avoinna taas ensi kesänä -22! Purjelautailun, SUP-lautailun ja leijalautailun opetusta. Purjelautailukamojen ja SUP-lautojen vuokrausta.

chevron_right

Kuntoportaat ja näköalatasanne

Kiipeä kuntoportaat ja kohtaa näköalatasanteelta Yyterin upea maisema ja aava merinäkymä!