Alvar Aallon Terassitalo Euran Kauttualla

Arkkitehtuuri, sisustus ja taide kohtaavat Alvar Aallon Terassitalolla Eurassa, Kauttuan Ruukinpuistossa. Yksi talon huoneisto on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Huoneiston sisustuksesta ja näyttelyistä vastaa Pertti Männistö, joka on intohimoinen Aalto-keräilijä. Osa esineistä on myynnissä. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin – uutta nähtävää ja koettavaa siis riittää!

Alvar Aalto suunnitteli Terassitalon Kauttuan Ruukinpuistoon ylempien toiminhenkilöiden asuintaloksi vuonna 1938. Alueella on myös useita muita Aallon suunnittelemia rakennuksia ja Kauttuan Ruukinpuisto onkin yksi tunnetuimpia Aalto-kohteita Suomessa.

Vuoden 2020 Alvar Aalto -viikko järjestetään 22. – 30.8. Eurassa ja Porissa. Tuolloin huomion keskipisteinä Eurassa ovat itseoikeutetusti Alvar Aallon useat kohteet Kauttualla, joista tunnetuimpana Terassitalo. Viikon teemana on Aalto arjessa.

Terassitalon näyttelyhuoneisto on avoinna kesäaikaan ja muulloin lauantaisin (maalis-marraskuu). Muina aikoina opastetusti sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot
Alvar Aallontie 4, asunto 3, 27500 Kauttua
044 422 4828, (kesällä 044 422 4829)
terassitalo@eura.fi
WWW
#näe ja koe #näyttelyt #elämykset ja aktiviteetit