Alvar Aalto Satakunnassa

Tutustu Satakunnan Aalto-kohteisiin Kauttuan Ruukinpuistossa ja Noormarkussa. Noormarkussa sijaitsee upea Villa Mairea ja Kauttualla terassitalo, Jokisauna ja majoituskohde Villa Aalto.

Näe läpileikkaus ruukkien asukkaiden elämästä Alvar Aallon suunnittelemissa tiloissa.

Villa Mairea rakennettiin Noormarkun ruukkialueelle vuonna 1939 Harry ja Maire Gullichsenin moderniksi edustuskodiksi. Rakennus luetaan nykyisin yhdeksi 1900-luvun arkkitehtuurin huipputeoksista. Villa Maireassa on mahdollista vierailla ennakkovarauksesta.

Terassitalo on Euran Kauttuan Ruukinpuistossa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema funktionalistinen asuintalo, jota pidetään yhtenä hänen merkittävimmistä töistään. Terassitalo on valmistunut vuonna 1938 ja suunniteltu A. Ahlström Oy:n Kauttuan tehtaiden ylemmille toimihenkilöille. Yksi talon huoneisto toimii näyttelytilana, ja se on sisustettu vanhoilla Artekin kalusteilla ja valaisimilla. Terassitalon huoneistossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja myyntinäyttelyn kalusteet vaihtuvat aika ajoin.

Terassitalon läheisyydessä sijaitsee Jokisauna, joka on rakennettu työläisten sauna- ja pesularakennukseksi. Jokisauna on avoinna matkailijoille nykyisin kahvilana, desing-myymälänä, juhla- ja kokoustilana sekä tilaussaunana. Voit vuokrata Jokisaunan tiloja myös yksityistilaisuuksiin.

Vierailun Kauttualla kruunaa yöpyminen Villa Aallossa, joka on toiminut paperitehtaalla työskennelleiden naisten asuntolana.

Yhteystiedot
Pikkukoivukuja 20, Noormarkku,
044 4224828
terhi.puustelli@eura.fi
#nähtävyydet #näyttelyt #ravintolat #yöpyminen