Jokiranta ja Kivi-Pori

 

Joen eteläpuolinen vanha keskusta on rakennettu väljän ruutuasemakaavan mukaisesti. Etelärantakadun varrella olevien rakennusten pihat ovat umpipihoja. Niissä sijaitsee asuinrakennusten lisäksi talousrakennuksia, joista osa on rakennettu kauppiaiden varastoiksi, osa karja- ja heinäsuojiksi ja ruoka-aitoiksi.

Jokirannalla on maisemallisten arvojen lisäksi tärkeä rooli tapahtuma-alueena, sillä Eteläranta muuntuu esimerkiksi joka heinäkuu jazz-kaduksi Pori Jazz Festivalin ajaksi ja syksyllä Silakkamarkkinoiden tapahtuma-alueeksi.

Jokiranna maisema on yksi Porin merkittävämpiä ja tunnetuimpia nähtävyyksiä, johon yhdistyy joen toisella puolella sijaitseva Kirjurinluoto sekä Puuvillatehtaan alue.

Kivi-Pori on niin sanottu Porin ”vanha kaupunki”, jota koristaa lukuisat kauniit vanhat kivirakennukset. Alue sijoittuu Etelärannan ja Valtakadun välille. Kivi-Porin kohteisiin on hauska tutustua sähköisen PoriStory-tarinakartan avulla, jolloin saat kustakin rakennuksesta lisätietoja ja kuvia. Kartta toimii älypuhelimen selaimessa.

Yhteystiedot
Eteläranta, 28100 Pori
WWW
#nähtävyydet