Kierrokset Noormarkun ruukilla

Ahlströmin ruukilla Noormarkussa on tarjolla useita mielenkiintoisia tilauskierroksia ryhmille sekä yleisökierroksia. Kierrosten kuvaukset ja hintatiedot alla olevassa listassa.

Yleisökierrokset

Noormarkun ruukilla järjestetään opastettuja kävelykierroksia kesäkaudella. Katso ajankohdat alla olevasta listasta ja kierrosten tarkempi sisältö Noormarkun ruukin sivuilta.

Kierrosten aiheina esimerkiksi Sotien aika Noormarkussa ja Ahlströmillä, Sahamuseo ja ruukkikierros, Ahlström Voyage sekä Alvar Aallon jalanjäljillä. Hinnat ja lisätiedot löydät Noormarkun ruukin sivuilta.

 

Tilauskierrokset ryhmille

Sotien aika Noormarkussa ja Ahlströmillä

Tammisunnuntaina 1918 syttyi sisällissota. Siitä alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään. Opastetulla kierroksella perehdytään sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin.

Talvi- ja jatkosodan vuosina 1939-1944 Ahlströmin paperitehtaiden tuotanto laski viennin vaikeuduttua, mutta sotatarvikkeiden osuus tuotannosta nousi puolestaan merkittäväksi. Ahlströmin suvun perheitä oli sotavuosina hajallaan: miehiä palvelemassa isänmaata, naisia lottina ja jälkikasvua sotalapsina Ruotsissa. Kaikesta kuitenkin selvittiin.

Opastettu kierros alkaa Ahlström Voyage -näyttelystä osoitteesta Makkarakoskentie 34.

Hinta: 15 €/hlö
Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
Kesto: n. 75 min

Alvar Aallon jalanjäljillä Noormarkussa – Ahlströmin ja Aallon yhteistyö 1930-1950 -luvuilla

Kulttuurikierroksen aikana tutustutaan oppaan johdolla arkkitehti Alvar Aallon ja Ahlströmin pitkäaikaiseen yhteistyöhön, joka sai alkunsa Maire ja Harry Gullichsenin sekä Aino ja Alvar Aallon ystävyydestä. Kierroksella perehdytään Aallon ja Ahlströmin yhteistyön tuloksiin useilla Ahlströmin teollisuuspaikkakunnilla sekä mielenkiintoisiin, toteutumattomiin suunnitelmiin Noormarkun ja Kauttuan ruukeissa. Villa Maireaan tällä kierroksella tutustutaan ulkopuolelta.

Opastetun kävelykierroksen aikana on mahdollisuus tutustua myös upeaan ruukkialueeseen kokonaisuudessaan. Liikuntarajoitteisia pyydetään huomioimaan, että kierroksella liikutaan sään salliessa ulkona. ​Kohteiden välinen etäisyys n. 1 km. Näyttelytilassa on hissi.

Hinta: 15 €/hlö
Ryhmäkoko: min. 8 hlöä
Kesto: n. 75 min

Katso kaikki kierrokset tästä
 

 

Yhteystiedot
Laviantie 14, 29600 Noormarkku
050 5183 677
ruukit@a-ahlstrom.fi
WWW
#kävelykierrokset #tilauksesta #ryhmät #vakiokierrokset