Leineperin ruukki

Ulvilassa VT11:n tuntumassa sijaitseva 1800-luvun rautaruukkimiljöö tarjoaa kävijälleen rauhoittavan kulttuuriympäristön kosken pauhuineen, sepän pajan kilkutuksineen, 10 käsityöläispajoineen, näyttelyineen ja ruukin työväen leivintuvan ainutlaatuisen kahvila-ravintolamiljöön vastaleivotun leivän tuoksuineen. Ruukin kesäkausi jatkuu touko-elokuun, tapahtumia on ympäri vuoden ja ryhmille paikka on avoinna ympärivuotisesti tilauksesta.

Ruukin tarjontaan kesällä kuuluvat kahvila-ravintolapalvelut ainutlaatuisessa ruukin työväen 1850-luvun leivintuvassa, museot (masuuni, ruukkikylää 1895 esittävä pienoismalli, Kaarlo Kangasniemen urheilumuseo, Seppä Saclenin asuntomuseo), metallitaidenäyttelyt, omatoiminen, geokätkentätyyppinen aarrerata lapsiperheiden etsittäväksi, 9-korinen frisbeegolf –rata, uimaranta, leikkikenttä, laiduntavat lampaat, kesäteatteria ja kymmenen käsityöläisen työ- ja myyntipajat vanhoissa seppien mökeissä. Tarjolla on myös mökkimajoitusta vanhassa sepänmökissä sekä sauna- ja kokoustilojen vuokrausta.

Ryhmille ruukki tarjoaa lisäksi opastusta sekä toiminnallisia käsityö-, liikunta- ja kokouspaketteja.

Ruukin vuodenkiertoon kuuluvat myös eriteemaiset TEEMAruukki –tapahtumat työpajoineen, -näytöksineen ja ohjelmineen sekä isot markkinapäivät kolmesti vuodessa.

Yhteystiedot
Pitkäjärventie 7, 29310 Leineperi
0400 135 190
info@leineperinruukki.fi
WWW
#museot #elämykset #nähtävyydet #syö ja juo