Reposaaren Takaranta

TAKARANTA
Rannalta on upea näkymä avomerelle. Talvisin rannalle kohoavat mahtavat jäämuodostelmat. Takarannalta löytyy monta upeaa paikka piknikille, auringonottoon ja aaltojen ihailuun. Takaranta onkin se paikka, johon reposaarelaiset lähtevät viettämään vapaata aikaa ja nauttimaan heille tärkeästä merestä, aavasta saarettomasta merestä, jonka voiman voi kokea pelkästään rannalla istumalla. Takarannan tuntumassa sijaitsee sodanaikainen kunnostettu linnakepuisto. Sen juoksuhaudat ja bunkkerit ovat pala Suomen sotahistoriaa. Linnakepuiston näkötornista on kauaskantoinen näkymä satama-alueille ja aavalle merelle. Takarannan kallioilta löytyy myös paljon kalliokaiverruksia. Reposaaren Takarannan monenlaiset kalliokaiverrukset 1800-luvun alkupuolelta asti sykkivät syvien tunteiden mysteeriä. 

Lähde sinäkin kokemaan Reposaari ja takarannan taika!

KALLIOKAIVERRUKSET
Kaiverruksia ja kallioon hakattuja tunnustuksia on nähtävillä usean kilometrin matkalla. Takarannan valonheitinkalliosta pohjoisluoteeseen Punaisille kallioille sekä eteläkaakkoon Junnilan kallioilta aina Lontoon kallioille asti. Siellä on isompia ja näyttävimpiä kaiverruksia ja pieniä, huomaamattomanpia kaiverruksia.
Kaiverruksia on paljon sen vuoksi, että Reposaaren Takaranta on ollut aina suosittu vapaa-ajan viettopaikka. Kalliolilla on mm. odotettu isoja laivalasteja tulevaksi satamaan ja podettu kaukokaipuuta.
Siksi kalliokaiverruksissa on paljon sydämiä, nuolia, nimikirjaimia ja päivämääriä.

Alueella on historian saatossa toiminut, saha, satama ja konepaja – isoja työllistäjiä 1900-luvun alussa. Takarannalla on vaihdettu vapaalle ja naputeltu huolella ja kauniisti kaivertaen koukeroisiakin tunnustuksia.

Takarantaa ei ole nykypäivänäkään unohdettu, vaan uusia kaiverruksia ilmestyy vuosittain.

Yhteystiedot
,
#Reposaari #nähtävyydet