Satakunnan museon järjestämät yleisökierrokset

 

JANOISTEN JÄLJILLÄ
Torstai 16.5. klo 17-19
Keskiviikko 21.8. klo 17-19
Tapaaminen Juhana-herttuan patsaan luona Raatihuoneen edessä (Hallituskatu 9).

Porvari Tuoman Pyyn vaimo, matami Tocklinin maineikas kapakka linnanmäellä ja Hotelli Otavan roistolan puoli… Kaupunkikävelyllä perehdytään porilaisten panimoiden, kapakoiden, polttimoiden, ravintoloiden ja salakapakoidenkin historiaan sekä vähän nykyhetkeen. Kierros alkaa Raatihuoneen edestä Juhana-herttuan patsaalta, josta siirrytään Raatihuoneen juhlasaliin nauttimaan alkoholittomat alkujuomat 1.6.1919 voimaan tulleen kieltolain muistolle. Kierros päättyy torin kulmalle, jossa halukkailla on vielä mahdollisuus tutustua nykyaikaisen kaupunkipanimon toimintaan.

Mukaan mahtuu 50 henkeä. HUOM! Lipun hinta on 12 €, sisältää alkujuoman (alkoholiton). Lipun osto (12 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11). 

JUNNELIUKSEN PALATSIN HISTORIAA 
Keskiviikko 5.6. klo 14.30-15.30
Torstai 6.6. klo 14.30-15.30
Tapaaminen Junneliuksen palatsin eli nykyisen kaupungintalon pääovella (Hallituskatu 12).

Junneliuksen palatsi on arkkitehti August Krookin taidonnäyte. Palatsi valmistui vuonna 1895 Rosenlewin ja Junneliuksen perheen tilauksesta. Rosenlew halusi perheensä kodiksi kaupungin suurimman ja komeimman rakennuksen, jopa raatihuonetta komeamman. Ja siinä hän totisesti onnistui. Opastuksella pääsee tutustumaan palatsin kunnostettuihin tiloihin Rosenlew-museon oppaan Marika Roinisen johdolla.

Mukaan mahtuu 15 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11).

RAATIHUONEEN PUISTO JA POHJOISPUISTO
Keskiviikko 12.6. klo 17-19
Kokoontuminen Karhu-veistoksen luona (Hallituskatu, Raatihuoneen edusta).

Kierroksella perehdytään 1860-1870-luvuilla rakennettujen Raatihuoneen- ja Pohjoispuiston historiaan sekä kasvillisuuteen. Mitä muutoksia puistoissa on tapahtunut vuosikymmenten aikana ja mitä kasveja siellä kasvaa nyt. Oppaana Vihertietokeskuksen neuvontahortonomi Arja Korpela. 

Mukaan mahtuu 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11).

KÄVELYKIERROS PORIN VANHALLA HAUTAUSMAALLA 
Perjantai 1.11. klo 17-19
Lauantai 2.11. klo 14-16
Lähtö vanhan vesitornin juurelta (Maantiekadun alkupäästä).

Kävelykierros vie kuulijat Porin tunnelmallisen vanhan hautausmaan ja sieltä leposijansa saaneiden henkilöiden ja sukujen historiaan. Keitä olivatkaan ritari Gripenbergin vaimo Hedvig Stengrund, leipurimestari Gallé tai apteekkari Svenlundin Hanna, Otto ja Sven? Oppaina Rakennuskulttuuritalo Toivon intendentti Tuulikki Kiilo ja Luontotalo Arkin opas Martti Koski.

Jokaiselle kierrokselle mahtuu mukaan 50 henkeä. Lipun osto (8 €) etukäteen Satakunnan Museon lipunmyynnistä (Hallituskatu 11). HUOM! Iltakierrokselle kannattaa ottaa mukaan oma lyhty tai taskulamppu, koska vanhalla hautausmaalla ei ole valaistusta.

 

Yhteystiedot
Hallituskatu 11, 28100 Pori
02 621 1063
museonlipunmyynti@pori.fi
WWW
#kävelykierrokset #vakiokierrokset