Yyterin retkeilyreitit

Mikä sen upeampaa, kuin kulkea kaunista Yyteriä pitkin uniikkien dyynien varrella ja ihastella luonnon ihmeitä aivan rauhassa. Yyteri on paljon muutakin kuin hiekkaranta, joten suosittelemme vahvasti tutkimusmatkaa myös alueen monipuolisille retkeilyreiteille. Reittien varrelle mahtuu monenlaista maisemaa: merta, dyynejä, mäntymetsää, vanhaa kuusimetsää, suonylitystä, luontotorneja, hiekkaisia metsäreittejä. Yyterissä löydät luontosi.

REITTIKOKONAISUUS

Uudistettu, kartoitettu reittikokonaisuus pitää sisällään alueen pohjoisesta, Herrainpäiviltä ja Yyteri Golfilta, etelään Seikkailupuisto Huikeelle. Myös Yyterin Linturannalle (Yyterin lietteet) on opastettu kulku.

Retkeilyreitit Yyterissä

  • Santojen lenkki 5,4 km
  • Keisarin kierros 2,8 km
  • Herrainpäivien luontopolku 1,5 km
  • Golfpolku 2,8 km
  • Huikee reitti 1,5 km
  • Lietteiden reitti 8,0 km
  • Yyterin reitti 8,1 km

Yyterin reitti sitoo yhteen alueen Yyteri Golfilta Surfkeskukselle ja hotellille (Golfpolku), josta reitti jatkuu Yyterin aukiolle ja siitä edelleen Seikkailupuisto Huikeelle (Huikee reitti). Reitit yhdistää kuntopolkuosuus, joka alkaa Yyterin suuren p-alueen takakaarteesta ja päättyy Yyterin surf-keskukselle. Kuntopolun varrelta löytyy viisi ulkokuntolaitetta sekä kuntoportaat, joiden yläpäässä sijaitsevalta näköalatasanteelta avautuu mahtavat näkymät merelle. Muut reitit muodostavat lenkin, joista voi palata alkupisteelle. Reiteille pääsee kätevimmin pääopasteiden luota Yyterin Virkistyshotellilta, Yyterin aukiolta, Seikkailupuisto Huikeelta, Yyterin lietteiltä, Herrainpäiviltä tai Yyteri Golfilta.

Tutustu Porin alueen retkeilyreitteihin täällä!

Yyterin linturannalla (Yyterin lietteet) on myös yli 15 luontolavaa, joilta voi bongailla esimerkiksi arktisten lintulajien muuttopuuhia.

KARTAT

Tutustu Yyterin reittikarttaan ja muihin Yyterin alueen karttoihin ja lähde liikkumaan ainutlaatuiseen luontoon!

Yhteystiedot
Huhtalanraitti, 28800 Pori
02 621 7900
info@visitpori.fi
WWW